TORNAR

Igualada proposarà que l'Hospital porti el nom de Pere Gabarró

L’Ajuntament va celebrar un acte que fa justícia a un home polifacètic

societat
Diumenge, 22 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest divendres, el consistori i el Col·legi de Metges de Barcelona feien un homenatge conjunt al metge igualadí, pioner de la cirurgia plàstica al segle XX, Pere Gabarró. Gabarró va ser a més una figura molt activa en l'àmbit catalanista i en l'excursionisme.

L'Ajuntament d'Igualada elevarà al Govern de la Generalitat la petició que l'Hospital Comarcal porti per nom Pere Gabarró i Garcia. Així ho va avançar el consistori igualadí en l'acte de divendres, en el que l'Ajuntament d'Igualada i el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB) van fer un homenatge al doctor Pere Gabarró i Garcia, amb l'assistència de bona part de la seva família.

La família Gabarró, amb representants del Col·legi de Metges amb l'alcalde de l'Ajuntament d'IgualadaPrimer, es va fer la descoberta d'una placa a la façana de del centre de simulació mèdica 4D Health, al Passeig Verdaguer i, posteriorment, al Saló de Sessions consistorial, de la conferència Pere Gabarró i Garcia, un dels grans personatges de la medicina catalana de tots els temps, a càrrec del director de la Unitat d'Estudis Acadèmics i expresident del CoMB, Miquel Bruguera. El propi Bruguera va fer la proposta que l'Hospital d'Igualada s'anomeni Hospital Doctor Pere Gabarró. L'alcalde, Marc Castells, recull la proposta es compromet a traslladar ben aviat aquesta sol·licitud a la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya. Paral·lelament, des del consistori i en col·laboració també amb el CoMB, s'impulsaran diferents accions per a seguir posant en valor la figura del cirurgià igualadí.

Jaume Padrós, president del CoMB,afirmava que, amb aquest acte "es fa justícia a una figura fonamental per la medicina catalana del segle passat i una
persona de gran rellevància en altres camps, com el de la defensa ferma i serena del país o l'impuls del muntanyisme i l'escoltisme a casa nostra". Castells, de la seva banda, assegurava que "era una assignatura pendent per aquesta ciutat donar la merescuda dimensió a una persona que va destacar pel seu vessant humà i que va ser admirat arreu per l'exercici exemplar de la seva professió".

 


6 Comentaris

J

Jordi Igualada

Igualada

26 d'octubre 2017.18:22h

Respondre

”No sabem demanar perdó quan ens equivoquem”, també seria un nom encertat.

R

Roser Penyes

24 d'octubre 2017.09:24h

Respondre

I per què no li posem el de na Mercé ’llevadora’ ( no sé el cognom). Aquesta dona sí que va fer una gran raca a Iguslada ajudant a portar al món centensrs -mil.lers?- de criatures.
Què hi... Llegir més diu la CUP?

H

Helena

Igualada

22 d'octubre 2017.19:58h

Respondre

No m’agraden els noms de persones -per més il·lustres i importants que hagin estat- per a un hospital, aeroport o camp d’esports. Em sembla un demèrit per a altres professionals que també... Llegir més han estat substancials. En aquests casos, prefereixo el noms genèrics, com Hospital d’Igualada.

Sí em sembla bé en el cas d’instituts, escoles, places o carrers perquè hi han molts.

J

Jaume

Igualada

23 d'octubre 2017.13:14h

Hi estic ben d’acord!

M

Marisol

Igualada

29 d'octubre 2017.02:24h

Jo també hi estic prou d’acord, millor NO posar nom de persona a un Hospital. Perquè posats a demanar segur que hi ha hagut altres grans metges amb llarga trajectòria a la nostra ciutat, com el... Llegir més dr Botet (pare), el dr Castells (pare) o més recentment el dr Riera; i ja no diguem metges actuals amb ben meritòries tasques (per mi, sense desmerèixer ningú, un d’ells el dr Joan Basas)

B

Berta

Igualada

22 d'octubre 2017.11:32h

Respondre

Sense desmereixer la bona feina del
Dr. Pere Gabarró i la seva aportació, tant important, a la Cirurgia en el nostre país, m’agradaria posar en relleu la gran tasca, que sí va fer en la nostra... Llegir més Igualada i en el nostre Hospital, el Dr Solá Surís, que ningú se’n recorda i que només un carrer llunyà porta el seu nom, gràcies al treball fet, sobre tot per la Mercé Mir, llevadora de la nostra ciutat.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.