TORNAR

Igualada restringirà el trànsit al centre per la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Els busos urbans seran gratuïts a Igualada aquest divendres 21

societat
Dimarts, 18 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest 2018, les ciutats posaran novament l'accent en unes jornades de conscienciació sobre les restriccions de l'ús del vehicle privat i en el foment d'alternatives viables. I també Igualada que engega, aquest divendres, la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura.

Aquests dies, diverses localitas de Catalunya celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, una iniciativa que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, amb bicicleta, amb transport públic o
amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació. El lema és 'Combina i mou-te!'. A Igualada, les iniciatives més destacades son la gratuïtat del bus urbà el dia 21 i la prohibició de circular al centre entre els dies 21 i 23 de setembre.

La passera del Parc de Vallbona, exemple de convivència de bicicletes i vianantsAquests tres dies, de divendres a diumenge, els vehicles de motor tindran prohibida la circulació pels carrers del centre entre les 10 i les 20h. Aquesta activitat, que vol fomentar la mobilitat a peu pel centre de la ciutat, es farà efectiva a la Rbla. Sant Isidre, el c/ Nou, la Pl. del Pilar, el c/ Argent, el c/ Sant Sebastià, la Trav. Sant Sebastià, la Pl. de l'Ajuntament, el c/ Born, el c/ Santa Maria, la Pl. del Bruc, la Pl. del Pilar, la Pl. Pius XII, el c/ Custiol, el c/ Sant Cristòfol, el c/ del Roser, el c/ Sant Bartomeu, el c/ Sant Jaume, la Pl. Sant Miquel i el c/ Sant Roc.  

Finalment, des del departament municipal de Medi Ambient es destaca que aquest any 2018 des de l'Ajuntament d'Igualada s'ha treballat per redactar el PAESC, el document estratègic de planificació energètica i climàtica local que conté les accions que caldrà
dur a terme per reduir les emissions de CO2 en un 40% fins l'any 2030, compromís adquirit amb la signatura del Pacte dels Alcaldes pel Clima i l'Energia de novembre de 2016.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.