TORNAR

El jutge desestima el recurs contra l'equip mèdic que va tractar Clàudia Zorrilla

La petita va morir fa tres anys a la Quirón-Dexeus, quan se li retiraven uns guixos

societat
Dissabte, 21 octubre 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La magistrada ha desestimat el recurs de la família de Clàudia Zorrilla contra el sobreseïment de la causa oberta contra els professionals de la Quirón-Dexeus que van tractar la petita de Cabrera d'Anoia, morta al quiròfan els 11 anys. Ara, els advocats de la família ho elevaran a l'Audiència Provincial.

Aquesta setmana la jutgessa no admetia el recurs contra l'arxivament del cas de Clàudia Zorrilla. Aquesta nena de Cabrera d'Anoia va morir el 2015 en una intervenció a la clínica Quirón quan se li retiraven uns guixos. Els pares de la petita van denunciar que hi havia hagut una negligència en com s'havia procedit. Van detectar anomalies -la petita estava sense òrgans quan va ser inhumada- i en el procés judicial s'ha argumentat, sense que la clínica ho rebatés, que no hi havia proves toxicològiques que validessin les explicacions que la mort es va deure a una "reacció adversa a l'anestèsia". En l'auto de la jutgessa, s'afirma que "informes pericials no donen marge"  que es recorri i que "la reacció de la menor als fàrmacs" va ser "adversa i no esperable". Amb tot, la mare, Amparo Monteagudo, assenyala que "en tot el procés judicial no ens han presentat la clau: les proves toxicològiques que se li van fer a Clàudia". Tampoc s'han presentat les anàlisis de sang.

Aquest fet ha fet pensar a la família que "en cap moment es van fer les proves pertinents". Clàudia, que tenia acondroplàstia, va ser ingressada a la Clínica Quirón el 5 de febrer de 2015 perquè se li retiressin uns guixos d'una operació que se li havia practicat l'estiu anterior. Després d'unes "complicacions" que apareixen al propi informe de la clínica, la nena va patir una aturada cardíaca.

L'auto de la jutgessa conclou que es mantenen "els raonaments que es van assenyalar" en la decisió prèvia i que la causa es sobreseïa "per no existir indicis suficients" de la comissió dels fets per part "dels investigats". S'afegeix que la part recurrent, és a dir, que la família de Claudia, no aporta arguments que no existissin "en la instrucció prèvia". Ara, les esperances dels pares de la nena són en l'elevació de la causa a l'Audiència Provincial.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.