TORNAR

Mossèn Xavier Bisbal i Mossèn Eduard Flores compartiran la rectoria de Santa Maria

El titular actual, Mossèn Josep Massana, s’ocuparà exclusivament de la Soledat

societat
Dissabte, 15 juliol 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

S'han anunciat canvis que afectaran l'atenció pastoral a les parròquies d'Igualada. La novetat més important, l'arribada de Mossèn Xavier Bisbal com a rector a Santa Maria, càrrec que compaginarà amb el de la Sagrada Família. Tindrà com a rector compartit a Mossèn Eduard Flores.

Es reorganitza l'atenció pastoral de les tres parròquies principals d'Igualada. En uns nomenaments fets públics aquest divendres, el Bisbe de Vic introdueix canvis en el repartiment de tasques de la jerarquia eclesiàstica a la capital de l'Anoia. El més significatiu, que Mossèn Xavier Bisbal, de 35 anys, rector des de l'any passat de la Sagrada Família, passa a ser també rector de la parròquia de Santa Maria i moderador de la "cura pastoral" de l'equip que portarà les dues parròquies. Tindrà com a rector 'in solidum' -compartit- a Mossèn Eduard Flores Serradell. 

Mossèn Xavier Bisbal, en una cerimònia en la seva etapa al BagesEls rectors 'in solidum', segons el dret canònic, significa que el Bisbe encomana a diversos sacerdots, de manera solidària, diverses parròquies, assenyalant a un que "sigui el director de la cura pastoral, que dirigeixi l'activitat conjunta i respongui d'ella davant el Bisbe". Fins ara, Mossèn Eduard era vicari de la parròquia de Santa Maria. Els nomenaments impliquen que aquest equip queden com a responsables dels centres de Maians i Castellfollit del Boix.

Amb els canvis, Mossèn Josep Massana queda rellevat de la parròquia de Santa Maria però continuarà com a rector de la Soledat. Mossèn Massana, de 75 anys, va assumir el càrrec de rector de Santa Maria el 2008, quan Mossèn Salvador Mundó es va retirar per causes d'edat. Des de l'any 2000 és a la parròquia de la Soledat, quan va substituir a Mossèn Joaquim Font. La reorganització implica que el diaca Pere Roig ho serà també de la parròquia de la Sagrada Família. A nivell comarcal, els pares Miquel Guillén Peña i Rigoberto Díaz Villanueva, josefins, són nomenats -respectivament- rector i vicari de les parròquies de Sant Salvador de Bellprat i Sant Cristòfol de Fillol. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.