TORNAR
PUBLICITAT

El mur d'escullera del Barri del Pi de Montbui es torna a despendre

El govern municipal assegura que ”depurarem responsabilitats” per l’accident

societat
Dimarts, 6 novembre 2018. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una desena de pedres granítiques del mur d'escullera que hi ha al Barri del Pies desprenien fa poques hores. És el tercer episodi de despreniments, després dels dos que van tenir lloc la tardor del 2015.

La matinada d'aquest dimarts 5 de novembre, es produïa un despreniment parcial de les pedres que conformen el mur d'escullera construït l'any 2014 amb pedra granítica i que configura el talús del riu Anoia, en el seu marge dret, a la zona del barri del Pi. Aquest despreniment és el segon en importància que es produeix en aquest espai, que ja va cedir parcialment l'any 2015, i que ha fet que des de l'Ajuntament de Montbui "s'estigui treballant per buscar una solució òptima per garantir la màxima seguretat de la zona".

El mur, aquest matíLes causes són "l'erosió del terreny, combinat amb una tardor molt plujosa" segons els tècnics. , podrien ser les causes que explicarien que una desena de les pedres granítiques que formen el mur d'escullera hagin anat a terra. Des dels Serveis Tècnics municipals, i, conjuntament amb la Policia Local, "s'ha fet una inspecció de l'incident, s'ha tancat perimetralment l'accés de qualsevol persona a la zona, i s'estan investigant les causes dels fets".

Des del govern s'assegura que "ja fa setmanes que havíem tancat el pas a les persones a aquesta zona, i ja haviem demanat informes a la direcció d'obres que la va dirigir així com a una enginyeria externa especialitzada, per buscar solucions i depurar-ne responsabilitats”. Els responsables municipals expliquen que "l'Ajuntament de Montbui lamenta aquest fet i treballarem per donar-hi una solució definitiva, que ens eviti fets desagradables com aquests. Es tracta d'una zona que pateix un desgast notable per l'erosió, però volem que deixi de ser un problema i per això prendrem les mesures correctives que calguin".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.