TORNAR

Els participants del 'Clean-up Day' a Igualada retiren 850 quilos de deixalles de la vora del riu

Unes 50 persones participen en aquesta jornada de neteja i conscienciació

societat
Dimecres, 16 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Diferents localitats de l'Anoia i Catalunya han celebrat aquest passat cap de setmana el 'Clean-up Day', una activitat impulsada per netejar l'entorn dels municipis de les deixalles que s'hi han anat acumulant. A la nostra comarca, l'acte amb més resposta va ser el de la capital, on els voluntaris van retirar gairebé una tona de residus.

L'entorn del riu Anoia té una imatge diferent des d'aquest diumenge 13. La matinal d'aquest dia, el departament de Medi Ambient, Energia i Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, amb la col·laboració d'Aladern-CECI, va coordinar una nova jornada de neteja del riu al seu pas per la ciutat. Durant dues hores, una cinquantena de persones van aconseguir retirar 850 quilos de deixalles en el tram que va des de la piscina del Molí Nou fins el Pont Nou de Montbui.

L'activitat s'emmarcava dins el 'Clean-up Day' i la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que cada any impulsa jornades de neteja a nivell continental de manera coordinada. Els residus retirats enguany, en quantitat, han estat clarament superiors als de l'edició del 2017, quan el volum total de deixalles es va quedar en 110 quilograms en aquella jornada de 'Clean-up'.

La fotografia de família de la cinquantena de voluntarisL'objectiu del dia, que a Igualada té lloc des del 2012, és sensibilitzar sobre el dret a gaudir d'un medi no degradat i el deure de conservar-lo, fomentar la participació social i ciutadana en la conservació dels en­torns fluvials i netejar i millorar els espais de ribera. Els impulsors lamenten que "encara és freqüent trobar moltes deixalles". En ocasions, els materials abocats no representen un perill per a l'ecosistema però sí provoquen un efecte visual molt negatiu, com poden ser papers, fustes o runes. En altres casos, els materials abocats sí són una amenaça per als organismes, ja sigui perquè es tracta de materials contaminants –piles, olis de cotxe, productes químics, pneumàtics–, perquè la seva presència pot ferir els organismes –vidres, ferralla, plàstics– o bé perquè causen perjudicis indirectes, com ara els vidres, que poden provocar incendis.

 


2 Comentaris

e

el sr ramon

Oxford Street

16 de maig 2018.18:19h

Respondre

”Clean-up Day”, I això que vol dir ?
Tant defensar el Català, i multan, els que rotulan en Castella, i ”dale que dale ” amb el Ingles.
Coherencia, senyors, siguem seriosos !!!!

E

Eduard

17 de maig 2018.22:38h

I tu, Ramon, en quin idioma escrius ? Cada vegada pitjor noi.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.