TORNAR

Santi Vila assisteix a la cloenda dels actes del Mil·lenari a Calaf

El conseller ha explicat que el govern català està obert a estudiar propostes com la creació de la comarca de l’Alta Segarra

societat
Dilluns, 4 maig 2015. 03:00. Núria Olivé Montrabeta.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge, la celebració dels actes del Mil·lenari de Calaf va arribar a la seva fi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va assistir a la Missa solemne i a la passejada fins al castell per presenciar l’enterrament de la "Càpsula del Temps".

Al llarg del matí van tenir lloc actes vinculats a la cultura popular

La celebració del Mil·lenari de Calaf va finalitzar aquest diumenge amb una matinal de danses tradicionals, amb la participació de l’Esbart dansaire de Soual i els dansaires de Caramelles de Calaf, també els gegants del municipi. A mig matí, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, es va sumar als actes de clausura. Va assistir a la Missa solemne, presidida pel bisbe de Vic, i a la passejada fins al castell per dur a terme l’enterrament de la "Càpsula del Temps", un acte per deixar testimoni perdurable de la celebració del primer Mil·lenari de Calaf. A la tarda es va estrenar la cantata de Valentí Misrachs i la jornada va acabar amb un espectacle pirotècnic, al vespre. 

El conseller va saludar a l'hereu i la pubilla del municipi

Vila va agrair la invitació als actes de clausura dels Mil·lenari i va manifestar que "és molt important que tot Catalunya i municipis com Calaf al capdavant facin compatible tenir un projecte de progrés i modernitat molt clar i alhora estimular la preservació de la memòria i la identitat".

L'alcaldessa, Maria Antònia Trullàs va rebre Santi Vila a l'Ajuntament

"El govern està obert a estudiar la proposta de la creació de l’Alta Segarra"

Una de les reivindicacions que es fa des de Calaf és la creació de la comarca de l’Alta Segarra; en aquest àmbit, el conseller es va mostrar obert, però poc concret: "des d’un punt de vista polític i administratiu, estem oberts a estudiar totes les iniciatives que surten i, en aquest sentit, només podem ser sensibles a aquests moviments que es generin".

Vila va signar el llibre de visites del Mil·lenari de Calaf

D’altra banda, el conseller ha explicat que "en aquests moment el que hem parlat amb l’alcaldessa és la necessitat de poder seguir treballant iniciatives com el pla de barris, iniciatives que han estat molt valorades i que requereixen del compromís del govern de Catalunya"; "el govern vol que el proper bienni es pugui rematar tota aquesta feina", va afegir.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.