TORNAR

Vallbona replica que enllesteix els tràmits per a que l'institut es quedi al municipi

Asseguren que sols manca el llum verd de la Comissió d’Urbanisme pel nou institut

societat
Dijous, 13 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La setmana passada, Participa!, un dels grups d'oposició a l'Ajuntament de la Pobla de Claramunt, instava al govern a moure's a fi de cedir o facilitar terrenys a la Generalitat per a la construcció d'un centre de secundària definitiu a la zona. El consistori de Vallbona, on hi ha un centre provisional, replica que la instal·lació també serà a Vallbona i que ho té tot a punt.

L'Ajuntament de Vallbona ha replicat al grup de l'oposició poblatana Participa! #volemunapoblamillor que tenen la intenció que el centre de secundària de la zona no es mogui de territori de Vallbona. Afirmen que "fa anys que està treballant en els tràmits necessaris per resoldre la situació de provisionalitat de l'institut de Vallbona que en aquests moments està desenvolupant la seva activitat en mòduls provisionals".

Segons el govern, "aquestes gestions que estan molt avançades i en la seva darrera fase de tramitació administrativa han consistit en la tramitació de l'aprovació d'una Pla parcial que permetrà a l'Ajuntament adquirir els terrenys necessaris per cedir al Departament d'ensenyament de la Generalitat per construir el nou i definitiu centre educatiu de secundària del municipi". Un pla parcial que seria en la fase final de la seva tramitació. Remarquen que "ja ha estat aprovat inicialment per part de l'Ajuntament i està pendent de l'aprovació definitiva que està en aquests moments a la Comissió d'urbanisme de la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya que ha sol·licitat uns aclariments i modificacions de l'expedient".

Segons l'Ajuntament, els terrenys estaran ubicats "en els terrenys annexos a l'Escola Josep Masclans i permetran tenir un espai educatiu molt important al poble en el que es concentraran l'Escola bressol, l'Escola de primària i l'Institut de secundaria, a més d'estar ubicats en un emplaçament integrat al poble i força propers a l'Estació de Ferrocarrils de La Generalitat", fet que cal considerar "atés que l'Institut de Vallbona dona servei a altres municipis de la comarca".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.