Agenda

Novembre
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dm
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

6 de novembre

Mobilus (Dansa)

12:15h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

Addaura s’inspira en l’obra de l’artista plàstic americà Alexander Calder: els mòbils, les escultures de filferro, la pintura i el circ per fer-nos endinsar en un món oníric amb la dansa, els titelles, les ombres, el teatre i la màgia. Preus: 6 € Socis Xarxa: 5 €

Cinema. Nuestra hermana pequeña (Japó 2015)

18:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

()

Sachi, Yoshino i Chika són tres germanes que viuen en Kamakura (Japó), a la casa de la seva àvia. Un dia reben la notícia de la mort del seu pare, que les va abandonar quan eren petites. En el funeral coneixen a la filla que el seu pare va tenir tretze anys abans i aviat les quatre germanes decideixen viure juntes

7 de novembre

Conferència AUGA: Qui guanyarà demà les eleccions als Estats Units

18:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

()

Antoni Olivé. Economista i professor de l’IQS, conegut a l’AUGA per la seva capacitat de copsar la realitat, ens donarà la seva visió de com aniran les eleccions de demà a USA, país on ha residit una part d’aquest any.

8 de novembre

Concert / Música. Els 7 ploracossos d'Igualada. Chorinho

20:00h

Auditori de l’Escola Municipal de Música d’Igualada

()

David Riba, flauta travessera;Toni Rocosa, clarinet; Guillem Martí, piano; Pepe Ferrer, làmines; Publio Delgado, guitarra; Josep Buch, baix; Alcides Rodrigues, percussió. Chorinho és la música de saló, entre clàssica i popular, desenvolupada al 1880 i que va caracteritzar la música popular brasilera per sempre. Amb 130 anys d’història encara influencia la Samba, Bossa i la MPB.

Veure més informació

11 de novembre

cineclub: "LANGONSTA " (2015)

22:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

Un film de Lanthimos. Un Home desesperat s’escapa i s’endinsa en El Bosc, el lloc on habiten Els Solitaris, i allà s’enamora d’una dona, trencant així totes les regles establertes en un temps futur. Explica el director Lanthimos: «La idea d’aquesta pel·lícula va néixer de l’observació de com les persones senten la contínua necessitat de tenir una relació amorosa; de la forma en què la gent veu als solters; del fracàs que suposa el no aconseguir estar amb ningú; de les coses que les persones estan disposades a fer per estar amb algú; de la por; i de totes les coses que ens succeeixen quan intentem trobar parella». Ho organitza Cineclub Ateneu

12 de novembre

L’avar de Molière

21:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

Joan Pera encapçala un ampli repartiment per explicar-nos la història d’un personatge còmic, l’Harpagon. En aquesta comèdia s’utilitza l’humor en les situacions, les paraules i els gestos. Una comicitat hereva de la farsa i el ball que l’autor coneixia molt bé i que fa triomfar l’amor i la joventut i es riu de l’autoritat que vol casar els joves en contra dels seus desitjos. Preus: 20 €, 18 € i 15 €

14 de novembre

Conferència AUGA: Ultramagic. Expedició a Madagascar

18:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

L’any 1978, Joan Comellas, Jaume Llansana i Josep M. Lladó travessen Àfrica en globus. D’aquell viatge, que ha quedat en la memòria de molts, neix Ultramàgic. Avui Ultramàgic és una referència mundial en la fabricació de globus i similars i acaba de celebrar la construcció del globus 2.000. L’expedició a l’illa de Madagascar quedarà com una fita en un any remarcable.

17 de novembre

Exposició. El sireni de Santa Maria de Miralles al Museu de la Pell d'Igualada

19:30h

Museu de la Pell d'Igualada (Espai petit)

C/ Joan Mercader, 1 ()

Inauguració: dia 17 de novembre a les 19.30 h El Museu de la Pell enriqueix el seu fons amb les restes d’un exemplar de sireni trobat pel CECI en una excavació paleontològica. Aquest gran mamífer hervíbor, que mesurava entre 2 i 3 metres de llarg i podia pesar uns 400 kilos, va viure en les aigües tropicals que negaven l’actual Anoia fa entorn a 45 milions d’anys. Ara podem gaudir del resultat de la troballa, després d’anys de la restauració de les restes, en una exposició especial que romandrà oberta fins al 8 de gener, en horari de museu.

Veure més informació

18 de novembre

Exposició a la Sala Municipal d'exposicions. Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià 2016

19:00h

Sala Municipal d'Exposicions

()

S’exposarà una sel·lecció dels treballs presentats en la modalitat de fotografia del premi de creació artística Procopi Llucià. Del 18 de novembre a l’11 de desembre

Veure més informació

Cineclub: "Ahora sí, antes no" (Corea 2015)

22:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

()

Un director de cinema independent arriba a la ciutat on ha de rodar la seva pel·lícula un dia abans del previst. Coneix a una jove artista, amb la qual passa la resta del dia fins que ella planteja una pregunta: si el dia tornés a comen-çar, tots dos es comportarien de forma diferent? Ara, això ja no ho podran saber o pot ser sí? Una intel·ligent peça d’orfebreria fílmica del director coreà Hong Sangsoo.

Veure més informació

19 de novembre

El sireni de Santa Maria de Miralles i el altres prototoris de Catalunya

10:00h

Adoberia la Bella

c/ Joan Mercader, cantonada c/ del Rec ()

Què és un sireni? Quants sirenis més hi ha a Catalunya? Aquestes i moltes altres qüestions tindran resposta de la mà de Josep Romero, director de l’excavació de Miralles i president de la secció de geologia i paleontologia del CECI, i dels especialistes en prototeris Francesc Farrés i Jordi Balaguer, a la matinal dedicada a donar a conèixer aquest mamífer marí de fa 45 milions d’anys, del qual s’han trobat restes a l’Anoia, Montserrat o Osona, entre altres llocs. SETMANA DE LA CIÈNCIA 2016 Preu: gratuït. Ho organitza: Ajuntament d’Igualada-Museu de la Pell, Servei d’Arqueologia i Paleontologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i CECI.

Veure més informació

20 de novembre

Festa de Santa Cecília. Concert de Santa Cecília: Cors d'òpera

18:00h

Basílica de Santa Maria d'Igualada

()

Concert amb obres de Verdi, Bizet, Mascagni i Martínez Valls. Amb les corals igualadines: coral cors Units del Casal de la Gent Gran, coral de l’Escola Municipal de Música, Exaudio, Gatzara, La Llàntia, Mig to, Merlet, Mixta, rondalla Novaunió, Schola Cantorum, Verdums, i la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia. Soprano: Sheila Grados. Tenor: Jaume Parés. Director: Josep Miquel MIndán. Venda anticipada a “El Punt”, C/ Garcia Fossas, 2). Preu: 8 € i 5 € (carnet jove, jubilats i EMMI)

Un nou vestit nou amb Xip-Xap

20:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

A la botiga de vetesifils les coses no van bé. Amb tot el que tenen ens explicaran una versió un pèl diferent d’El vestit nou de l’emperador, amb què comprovarem que les coses sí que poden canviar. Això sí, amb cançons i una rialla a la boca.

21 de novembre

Setmana de concerts d’alumnes de l’EMMI

18:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

Concerts gratuïts a càrrec d’alumnes de L’Escola Municipal de Música d’Igualada en motiu de la celebració de Santa Cecília.

22 de novembre

Festa de Santa Cecília. Missa cantada per la Coral de Santa Maria

20:00h

Església de la Soledat

()

En el marc de la Festa de Santa Cecília, la Coral de Santa Maria oferirà una Missa cantada en honor a la patrona de la música.

26 de novembre

Oriol Romaní Classic Jazz Quartet

19:00h

Sala Paper de Música

()

Toni Subirana-concert

19:30h

Teatre Jardí

()

El cantautor Toni Subirana presenta el seu nou treball a la sala poblatana

Poesia / Cicle DePellSensible: No hauries d'haver vingut de Feliu Formosa

20:00h

Adoberia de Cal Granotes

()

“No hauries d’haver vingut” de Feliu Formosa amb Teresa Puig, actriu, i Joan Masats, música. Presentació a càrrec de Feliu Formosa, poeta sabadellenc, traductor d’alemany i arrelat a Igualada.

DePellSensible: "No hauries d'haver vingut", de Feliu Formosa

20:00h

Adoberia de Cal Granotes

Baixada de la Unió, s/n ()

Amb Teresa Puig, actriu, i Joan Masats, música. Presentació a càrrec de Feliu Formosa, poeta. Feliu Formosa és un nom de referència en diversos àmbits literaris i culturals, singularment en el poètic i el teatral, però també en el de la traducció. La seva llarga, intensa i fecunda tasca en l’escriptura –de creació o de recreació– i en els més diversos oficis de les arts escèniques, no únicament ha acumulat una aportació ingent sinó que, a més, ha esdevingut modèlica per a molts dels que l’han seguit en algun o diversos d’aquests viaranys. Una producció caracteritzada pel rigor, per una llengua clara i flexible, per una vocació de servei a la col·lectivitat més enllà de l’expressió d’un ric món interior.

Veure més informació

27 de novembre

Concert de cloenda del 3r Stage de Banda Simfònica

12:00h

Teatre Municipal l’Ateneu

C/ Sant Pau, 9 ()

S’interpretaran les obres originals per a banda simfònica treballades durant el curs, sintonies de musicals i pel·lícules i peces de música catalana per a banda.

Veure més informació