TORNAR

Agraïment a l'equip PADES d'Igualada

societat
Dilluns, 4 març 2024. 09:46. Anna Vila (mare de la Sandra Morera)

El setembre del 2017, van diagnosticar un càncer de recte a la meva filla deficient. El Dr., ens va suggerir fer només tractament pal·liatiu donada la condició de la Sandra. El meu fill i jo hi vam estar d'acord, donat que ella no suportaria tot el seguit de tractaments que li podien esperar.

Automàticament, el Dr. va activar el servei PADES, que jo coneixia per amigues meves que les havien acompanyat al final de la seva vida.

Tot i que el pronòstic de la Sandra era d'una esperança de vida de dos a quatre mesos, des del mateix dia del diagnòstic, la Sandra ha mort a finals de febrer d'aquest any 2024.

Durant aquests 6 anys i mig, aquest gran equip multidisciplinari ha estat al nostre costat. Només va deixar de venir durant la pandèmia, que la Sandra estava més estable i, van derivar el cas a la Dra. de capçalera, que no vam veure en dos anys. Passada la pandèmia vaig demanar altra vegada que es renovés el servei PADES i així es va fer.

Per a tot l'equip només tinc paraules d'agraïment. Una malaltia tan llarga amb un pronòstic d'una mort anunciada no es podria aguantar sense el suport de tots els qui el formen: Metge, infermers/res, assistent social, psicòleg. Hi ha molts punts a favor d'ells que vull enumerar.

Sempre parlen molt clar i s'asseguren que has entès el que t'han dit.

Mai miren el rellotge, i et sents únic davant d'ells
Quan venen a casa mai et dona la sensació que tenen pressa, fet que és molt important.

Pots comunicar-te amb ells via telefònica o per whatsapp i sempre contesten en pocs minuts.

I... quan s'acosta el moment de partença del malalt et sents estretament acompanyat, no et deixen per res.

Moltes gràcies per la tendresa com heu cuidat la Sandra i, gràcies perquè he vist que ella s'ha deixat ajudar per vosaltres a l'hora de marxar. La seva partença ha estat sense dolor ni angoixa, tal com m'havíeu anunciat.

GRÀCIES DE TOT COR


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.