TORNAR

Una exposició recorre la història de l’Anòlia

Es pot veure aquesta setmana a La Sala, amb concerts gratuïts de músics d’Igualada que tancaran els U-tòpics

cultura
Dimarts, 24 gener 2017. 09:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest dilluns ha obert les portes "Anòlia. Música i imatges", una exposició que ofereix un viatge en el temps a través de la història d'aquest festival, des dels seus orígens el 1989 i fins als nostres dies. L'exposició es podrà veure fins dissabte al vestíbul de La Sala, un emblemàtic espai que ha esdevingut escenari de l'Anòlia en els darrers anys i que ha organitzat aquesta exposició, conjuntament amb l'Ajuntament d'Igualada, en el marc del seu desè aniversari.

Joves mirant els plafons de l'exposició

A través de set plafons l'exposició ofereix al visitant un recorregut per totes les edicions del festival d'estiu igualadí, amb un recull de fotografies de les actuacions més destacades i de l'ambient que s'ha viscut a les nits d'estiu de l'Anòlia La mostra també recull tots els grups que han passat pels escenaris del festival en els seus 28 anys d'història.

En l'acte d'inauguració, Roc Aguilera va emmarcar aquesta exposició dins els actes del desè aniversari de La Sala, que se celebren amb un ampli ventall de propostes, des de concerts, sessions de monòlegs, festes temàtiques o el concert dels Amics de les Arts el 22 d'abril. Roc Aguilera va recordar els inicis de l'Anòlia, impulsada des de la regidoria de Joventut, amb el regidor Òscar Jorba, present a l'acte. Aguilera també va esmentar els regidors i regidores que van seguir a Jorba i que van donar continuïtat al festival, dotant-lo de matisos.

Roc Aguilera, de La Sala, i el regidor Pere Camps van inaugurar la mostra

Seguidament, va prendre la paraula Pere Camps, regidor de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, explicant que, a través d'aquesta exposició "es pot veure l'evolució artística i estètica que ha viscut la música al nostre país al llarg de gairebé trenta anys". Camps va destacar que l'Anòlia "és tot un referent al país, essent un dels festivals de música pop i rock més antics de Catalunya". Camps també va remarcar el protagonisme que han tingut els músics locals en el festival i l'aposta que està fent l'Ajuntament en la promoció de la música de la ciutat. L'exposició es pot veure, fins dissabte, al vestíbul de La Sala, de les 9 del matí a la 1 del migdia i de 5 de la tarda fins a la finalització dels concerts que, cada dia, es faran a La Sala.

Una setmana de concerts amb músics igualadins

La música igualadina serà la protagonista d'aquesta setmana dedicada a la història de l'Anòlia, amb un concert diari, a càrrec de músics locals. El primer de pujar a l'escenari va ser el jove igualadí Roger Argemí, un dels nous talents emergents del panorama musical, que va actuar aquest dilluns en finalitzar la inauguració de l'exposició "Anòlia. Música i imatges"

Roger Argemí va obrir el cicle de concerts

El cicle de concerts continuarà amb Ariadna i Cels (dimarts 24); Quico Tretze (dimecres 25); Primo Zon (dijous 26) i Adriana Muntané (divendres 27). Aquests concerts, gratuïts, es faran al vestíbul de La Sala. La setmana de concerts amb música igualadins finalitzarà el dissabte 28 de gener, a les 11, amb el retorn als escenaris de la mítica banda igualadins dels anys vuitanta i noranta U-tòpics, que es reuneixen expressament per aquesta ocasió per tornar a tocar les seves mítiques cançons.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.