//Plugins sense CDN ?>
El Punt d’intercanvi s’ha consolidat com una iniciativa que promou la complicitat amb els usuaris i les usuàries, que poden desprendre’s dels llibres que ja no vulguin i, alhora, emportar-se cap a casa els documents que hi estiguin exposats i que siguin del seu interès. El punt es nodreix, així, dels donatius que rep la Biblioteca, molts dels quals ja formen part del seu fons.
Aquest servei funciona de forma totalment gratuïta i lliure. Els usuaris es poden endur els documents i se’ls poden quedar. Els donatius, però, s’han d’entregar al personal de la Biblioteca, que els revisa i els identifica amb una etiqueta abans de posar-los al Punt. Aquesta iniciativa funciona a diverses biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació amb la voluntat d’incrementar la complicitat amb la gent i de donar sortida al gran nombre de donatius que es reben.
Els contes que s’amaguen darrera les pel·lícules, nou Punt d’interès a la sala infantil de la Biblioteca
Indiana Jones, Peter Pan, ET, King Kong... Són noms d’herois que la gent ha conegut gràcies a les pel•lícules. Però darrera les seves aventures s’hi amaga sovint un bon llibre. Amb l’objectiu de donar a conèixer els contes i novel•les que han inspirat els directors de cinema la sala infantil de la Biblioteca acull fins al 28 de març la mostra Contes de pel•lícula. Es tracta d’un nou punt d’interès que vol servir per apropar als lectors llibres que s’han fet famosos perquè han passat del paper a la gran pantalla.
Aquesta selecció mostra des d’obres més conegudes com Manolito Gafotas, el llibre d’Elvira Lindo del qual se’n va fer una pel•lícula, a d’altres menys populars. Entre aquestes destaquen petites joies com com Azur&Asmar, l’àlbum documental de la pel•lícula d’animació de Michel Ocelot. Els lectors també hi trobaran clàssics com les col•leccions dels còmics de Tintín i Astèrix, personatges que també han fet el salt a la gran pantalla. Un dels valors d’aquests llibres és el fet de poder conèixer la versió original de la història, tal com la va concebre el seu autor, mentre que el cinema és el reflex de la versió feta pel director de l’adaptació. Tots els contes que s’exposen al Punt d’interès de la sala infantil es poden agafar en préstec.