TORNAR

250 persones gaudeixen de la música i lletra de Feliu Ventura

El músic de Xàtiva va tornar a Igualada, una de les primeres ciutats on va actuar

cultura
Dimarts, 13 març 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dues-centes cinquanta persones van omplir, el passat dissabte a la nit, la platea del Teatre Municipal de l'Ateneu d'Igualada per veure l'actuació del músic valencià Feliu Ventura.

Durant el concert els assistents van poder escoltar les cançons del darrer disc tot i que el músic de Xàtiva va guardar-se les cançons de sempre per cloure la nit. A més a més, el concert va comptar amb la col·laboració de la Coral Xalest que va cantar la cançó Cor Polissó i, coincidint amb els 17 anys de la mort d'Ovidi Montllor, una versió de la Cançó del cansat del músic d'Alcoi.

La presentació del darrer disc, Música i Lletra, va ser una bona excusa perquè el cantautor Feliu Ventura retornés a la ciutat d'Igualada que va ser el primer lloc on va actuar, l'any 1997, a Catalunya. En aquell moment, el cantautor portava a la maleta un cassette amb 11 cançons -de les quals va interpretar Prometença de Salvat-Papasseit-. Una maleta que, amb els anys, ha anat omplint de discs, cançons i concerts que l'han situat com un dels cantautors de més prestigi dels Països Catalans i una referència pels músics del País Valencià. Al concert, de quasi dues hores de durada, al cantautor de Xàtiva el van acompanyar el seu inseperable company d'escenari Borja Penalba a la guitarra i el violoncle de Sara Chordà.

Música i lletra

Després de cinc anys de silenci, Feliu Ventura va tornar a Igualada per presentar el seu darrer disc, Música i lletra, un disc de mínims, nu, sense artificis. Després dels seus dos darrers treballs, el disc en directe amb Lluís Llach Que no s'apague la llum i Alfabets de futur, el cantant xativí aconsegueix situar-se en un punt equisdistant entre el respecte a la tradició mediterrània i la contemporaneïtat de certa estètica pop sense perdre els continguts compromesos. Com diu el títol del disc, música de qualitat i, sobretot, lletres amb contingut que ens recorden una de les frases més pronunciades pel músic: 'si faig cançó denúncia és perquè d'altres fan cançó renúncia'.

Estrena del documental 'València necessita una cançó' a Catalunya

A les 7 de la tarda, la Sala de socis de l'Ateneu Igualadí va acollir la primera projecció del documental 'València necessita una cançó' al Principat de Catalunya. Una obra de 50 minuts de durada que s'endinsa en el bon moment que travessa la música en valencià en tots els seus estils. Més de 30 músics, periodistes i professionals del gremi analitzen el que coincideixen a denominar com 'el millor moment del sector de tots els temps'. Un documental que serveix per demostrar que aquest bon moment ho és tant en quantitat, qualitat com diversitat en que l'objectiu és la normalitat en un país encara lluny de ser-ho.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.