TORNAR

380 instantànies dels darrers 30 anys a la Pobla

Es pot veure aquests dies l'exposició de l'Arxiu Fotogràfic Municipal

cultura
Dimecres, 27 març 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Arxiu Fotogràfic Municipal (AFM) de la Pobla de Claramunt celebra el trentè aniversari i, com cada any, pels voltants de Setmana Santa, la Sala d’Exposicions acull una mostra de les imatges incloses en aquest important fons. La inauguració de la col·lecció es va fer el diumenge 24 de març i va anar a càrrec de l’alcalde, Santi Broch.

Inauguració de l'exposició

Durant l’acte inaugural, el màxim representant del Consistori poblatà va destacar la important tasca de recuperació de la història del municipi a través de les fotografies i va agrair la feina realitzada per totes les persones que l’han tirat endavant. Santi Broch també va recordar el Ple del 7 de novembre de 1983 en què es va decidir la constitució d’aquest fons, tema que no va tenir el consens de tots els regidors d’aleshores.

Enguany les parets de l’espai cultural recullen més de 380 fotografies, repartides en dotze plafons. Hi ha instantànies de temps llunyans i d’altres de més recents, de tres dècades enrere. També, i com ja és habitual, es mostren les imatges dels esdeveniments que hi hagut al poble durant el darrer any, el 2012. Aquesta és una de les mostres més esperades i visitades pels poblatans i les poblatanes, ja que en són, en part, protagonistes.

La col·lecció fotogràfica es podrà visitar fins al diumenge 7 d’abril. L’horari d’obertura és de dilluns a dissabte, de 2/4 de 6 de la tarda a 2/4 de 8 del vespre, i els diumenges, de les 12 a les 2 del migdia. Aquesta mostra l’organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament

Breu història del fons fotogràfic

Actualment, l’Arxiu Fotogràfic Municipal compta amb 16.526 instantànies. Entre el 1983 i el 1987 la persona que es va ocupar de gestionar el fons fotogràfic va ser la Marta Bartrolí. I des de l’any 1987 i fins l’actualitat se n’encarrega el fotògraf poblatà Andreu Miquel.

Al llarg dels anys, el fons fotogràfic s’ha anat nodrint de les cessions que han fet diversos particulars. En aquest sentit, les persones que van aportar més material van ser: Joan Castellvell, Rossend Alió, Martí Martí, Joan Llopart, Francisco Gallardo, Salvador Valls, Joan Bové i Antoni Ferrer. A partir dels anys 80 l’autor de la majoria de les imatges és l’Andreu Miquel, tot i que també en té des de 1965.

L’Arxiu Fotogràfic Municipal poblatà ha estat ubicat en diferents equipaments. Els primers quatre anys es va situar en un espai de les oficines municipals. Després, en el mateix edifici, es va traslladar al tercer pis en uns despatxos destinats a les entitats locals.

A partir de l’any 1991, la col·lecció fotogràfica es va situar al tercer pis de l’edifici de l’antiga Casa de la Vila, que es va reformar i on també s’hi va ubicar la biblioteca. Des de 2007 la masia de can Galan acull l’AFM, que està obert per poder-se consultar els dimecres, de les 6 de la tarda a les 8 del vespre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.