TORNAR

Unes 50 produccions es projectaran al Zoom '19

Per la pantalla del certamen es podran veure programes com ’APM?’ o ’Katalonski’

cultura
Dimecres, 13 novembre 2019. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Queden dues setmanes per l'arrencada del Festival Zoom Igualada, que estrenarà nou format en la que és la seva 17a edició. Els espectadors veuran un menú ampliat que consta en total de 33 produccions.

El Zoom augmenta la seva oferta aquest 2019 i una cinquantena de produccions es projectaran en la seva nova edició, gairebé el doble que l'any passat. La introducció de nous formats que es presenten a la Secció Oficial i que van més enllà de la ficció televisiva. L'edició del 2019 té una secció oficial amb  cinc categories: ficció, programes informatius, esportius, culturals & divulgatius i d'entreteniment. S'hi veuran 33 produccions. El Zoom Festival se celebrarà del 26 de novembre a l'1 de desembre a Igualada i Barcelona.

A la Secció Oficial s'hi veuran algunes de les produccions més aclamades pel públic de TV3, com 'Katalonski', 'APM?', o el programa de cultura 'Quan arribin els marcians'. En la plana informativa hi trobem, per exemple, les Nits electorals de TV3. En aquesta secció també hi ha programes estrella de la televisió pública espanyola, TVE, com 'Masterchef Celebrity' o 'Juego de niño'. Aquestes produccions, més conegudes pel públic del país,contrasten amb programes i pel·lícules que arriben de països com Itàlia, Alemanya, Puerto Rico o Gran Bretanya.

'Juego de niños', un dels programes que es veuran al certamenLa inauguració serà el dimarts 26 de novembre, a les 8, amb l'estrena de la pel·lícula 'Èxode' (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya (TVC) i Set Màgic Audiovisual, una història de l'èxode republicà de finals de 1938, en el marc de la Guerra Civil espanyola. L'oferta de la Secció Oficial es complementa amb la d'altres seccions del festival Zoom, com el Zoom Km0, on s'hi podran veure vuit produccions de la comarca de l'Anoia, com el documental sobre la primera dona alcaldessa a Catalunya, 'Doña Nati' (2019) dirigida per Òscar López Aguilera; el programa d'entreteniment 'Globus Sonda' (2019) de la productora igualadina Agència Boxcom; o el curt de ficció 'El silencio de agosto' (2019), de Gerard Aguilera, entre d'altres. Zoom Kids, la secció dedicada als més petits, arriba amb la pel·lícula 'Joguines guardianes' (2017) de Shen Yu i Wang Yan.

Continuen també les Zoom Class que es faran a Igualada i Barcelona i permetran als participants estudiar els formats seleccionats en les categories de no-ficció. I també amb el Talent Campus de Formats de TV que permet als seleccionats participar en una estada formativa a Igualada i presentar el seu projecte a la indústria.

S'atorgaran 13 premis

El Zoom lliurarà 13 premis: un per cada categoria de la Secció Oficial; els Premis d'Honor, que enguany són per Mari Pau Huguet i el Canal #0 de Movistar; El Premi Auguri Sita Murt, un guardó al talent de joves actrius i comunicadores del món audiovisual amb projecció de futur, en aquesta edició les finalistes són Mireia Agramunt, Marina Salas i Candela Figueras, i el premi es decideix per votació popular a través de l'Instagram del festival. També es decideix per votació popular online el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català, amb cinc formats finalistes. Els estudiants de centres d'Igualada i Barcelona són els encarregats d'atorgar el Premi Millor Instagramer i el Premi Millor Youtuber. Els guardons es lliuraran a la gala de cloenda, que tindrà lloc el dia 30 de novembre a les 10 al Teatre Municipal l'Ateneu. Tota la programació es pot consultar a la web del festival, des d'on també es pot accedir a la compra d'entrades per les sessions de pagament (www.zoomfestival.org).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.