//Plugins sense CDN ?>
La caminada començarà a les 9 del matí de diumenge des de la plaça dels Arbres, el mateix punt on es donarà per finalitzada 12,5 quilòmetres després. Els participants veuran les mines de carbó i lignit que van estar actives fins fa poques dècades.
La caminada popular 'Alta Segarra: comarca minera' es farà aquest diumenge 26 de març, amb unes 80 persones inscrites. Organitzada per la Mancomunitat de l'Alta Segarra, té com a objectiu recórrer les mines de carbó lignit que van funcionar durant els segles XIX i XX. El punt de sortida i arribada serà la plaça dels Arbres de Calaf a les 9 i es recorreran 12,5 quilòmetres en unes quatre hores, amb un desnivell acumulat de 205 metres.
Es recomana als participants d'aquesta caminada abillar-se amb roba i calçat adequats. Hi ha també previsió de pluja per aquesta jornada. També es recomana que duguin esmorzar i beguda. En total podran visitar set mines situades als termes de Calaf, Calonge de Segarra i Sant Pere Sallavinera. La ruta parteix de Calaf en direcció a la Fortesa i un cop allà s'anirà per un camí ample que portarà a un trencall on es podrà observar la primera mina. Pocs metres més endavant la ruta es desviarà cap a un camp on es podrà veure l'entrada de la segona mina.
Posteriorment, es tornarà enrere per agafar el mateix camí i així endinsar-se al bosc on es podran observar el respirador d'una mina i l'entrada d'unes altres tres. Es pujarà una pendent força pronunciada per passar per l'última mina i un cop vista es començarà el camí de tornada a Calaf.
L'explotació minera a la conca de Calaf té el seu origen a mitjans de segle XIX amb les necessitats de carbó per el desenvolupament de les indústries catalanes que anaven incorporant el vapor com a font d'energia. Els pocs recursos, la poca qualitat del carbó i la incorporació d'altres fonts alternatives com el petroli, l'electricitat o el gas, però, van fer que s'anessin tancant les mines progressives fins l'última, anomenada Roca i Torra que va tancar el 1994.