TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Sant Quintí inicia els tràmits per millorar l'entorn de l'ermita-fortí al voltant del cementiri

cultura
Divendres, 12 juliol 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Sant Quintí de Mediona millorarà l'entorn de l'ermita-fortí de Sant Antoni situada al costat del cementiri municipal. El consistori ha anunciat l'inici dels tràmits per redactar un projecte que permeti preservar l'entorn situat al voltant d'aquest element patrimonial històric i singular declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

La decisió de millora de l'entorn d'aquesta edificació es fa en línia amb el valor que es posa de manifest a l'Estudi històric de definició i valoració dels elements patrimonials de l'ermita-fortí de Sant Quintí,  elaborat per la Diputació de Barcelona. "La voluntat del govern municipal és crear un espai agradable i millorar l'entorn del cementiri al voltant de l'ermita-fortí. Els propers passos seran la redacció d'una memòria i del projecte d'obres necessari. El suport de la Diputació de Barcelona, com sempre, serà molt important." Bernat Catasús, alcalde de Sant Quintí de Mediona.

En aquesta línia, el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, va assenyalar durant l'entrega de l'estudi la voluntat de la Diputació de continuar donant suport en el procés de dignificació de l'entorn d'aquest element patrimonial, "fem entrega d'aquest estudi històric, que ha de servir per iniciar el procés de dignificació de l'entorn del ermita-fortí. A partir d'aquí, la Diputació es posa a disposició del municipi per seguir fent els passos necessaris i buscar finançament", ha recalcat Castells.

El valor històric de l'ermita-fortí

L'ermita-fortí de Sant Antoni és un edifici del qual només se'n conserven els murs perimetrals, sense coberta. S'aixeca al turó on també es troba el cementiri municipal, al sud de la població, i tanca el fossar pel costat nord. Té l'origen en una capella erigida en acció de gràcies per la fi de la plaga de llagosta de 1687, que va ser aprofitada com a fortí durant la primera i segona Guerra Carlina. Per aquest ús militar, segons el decret de protecció de castells espanyols de 1949, està declarada patrimonialment com a Bé Cultural d'Interès Nacional.

Font de la informació sobre el valor històric de l'ermita-fortí: Diputació de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.