//Plugins sense CDN ?>
Els símptomes i els efectes de la violència diària que pateixen les dones serà l'eix de l'acte que organitza aquest vespre de divendres el Jovent Republicà a l'Ateneu d'Igualada. A l'inici, es farà la lectura del següent manifest d'Esquerra Republicana pel Dia internacional contra la violència envers les done, el 25 de novembre.
En el marc del Dia internacional contra la violència envers les dones (25 novembre), Esquerra Igualada (ERC) i el Jovent Republicà (JR) organitzen la tarda d'aquest divendres 22, a les 7, una taula rodona amb la Consellera de Salut, Alba Vergés, i l'estudiant igualadina i víctima de violència masclista, Cristina Ribera. L'acte tindrà lloc a la Sala de Socis de l'Ateneu Igualadí.
En aquest acte es debatrà sobre "la resposta que donen les institucions davant els casos de violència masclista i sobre quins protocols que s'estan seguint i creant des del Govern". També es debatrà sobre la violència diària que pateixen les dones en tots els àmbits i quins passos podem dur a terme entre totes i tots per combatre-ho.
La formació exposa en el manifest que "volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta vulneració de Drets Humans. Volem denunciar fermament la violència que pateixen les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen. La violència masclista inclou la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho. I que no diferencia entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. El degoteig constant d'assassinats no és més quela punta de l'iceberg d'una problemàtica estructural de la nostra societat. Aquest any s'han produït 32 feminicidis als Països Catalans. I és per això que volem un estat amb una base feminista, una República Catalana que prioritzi acabar amb les violències envers les dones, no només els casos més visibles, com els assassinats i les violacions, sinó també les violències quotidianes que passen més desapercebudes i que són més difícils d'atacar però que legitimen i reforcen un sistema discriminatori. Una República Catalana amb polítiques públiques encaminades a la prevenció centrada en l'educació afectivo-sexual que generi noves maneres de relacionar-se".
Conclouen que "l'única manera d'assolir els nostres objectius feministes és implicant-nos, transformant-nos en agents transformadors, des de la ciutadania fins a les institucions públiques, per garantir els drets de les dones i la denúncia de les violències masclistes. Volem una societat de dones i homes lliures on la violència contra les dones en cap cas estigui legitimada sinó que es condemni i es rebutgi. Perquè les dones volem ser lliures, no valentes".