//Plugins sense CDN ?>
El Teatre Municipal Ateneu esdevindrà una autèntica festa amb la presentació de Coralina, la serventa amorosa, de Carlo Goldoni. Una comèdia amb deu actors dirigida per Oriol Broggi.
Mireia Aixalà és la serventa que mou els fils i ens mostra que les dones són les més intel·ligents d’aquesta trama d’embolics, hereva de la commedia dell’arte, però que treu la màscara als seus personatges. L’acompanyen, en el repartiment, Xavier Boada, Rosa Gàmiz, Joan Arqué, Clara de Ramon, Xavier Ruano, Sergi Torrecilla, Ireneu Tranis, Ramon Vila i Jaume Viñas.
Les entrades tenen un preu de 22, 20 i 17 € amb els seus descomptes habituals i es poden adquirir per internet a www.teatremunicipalateneu.cat. o al Punt de difusió cultural d’Igualada (La Sala) c. Garcia Fossas, 2 -pl. de la Creu) i des d’una hora abans el mateix dia de la funció a la taquilla del teatre. Durant aquesta setmana, els joves fins a 25 anys poden comprar les entrades a cinc euros.
Una comèdia d’embolics
Coralina és la serventa de la mansió d’Ottavio, on va néixer i va ser criada “com una filla” al costat de l’hereu, el jove Florindo. Però ara el senyor Ottavio ha enviudat en una edat avançada i s’ha tornat a casar amb Beatrice, que mou tots els fils amb astúcia per tal que el seu propi fill, Lelio, sigui el destinatari de l’herència del vell. Ha aconseguit desterrar el jove Florindo de casa seva i Coralina, degradada a la condició de serventa d’últim nivell, ha decidit seguir-lo.
Sobreviuen gairebé com captaires amb la miserable pensió que els passa l’encegat senyor Ottavio. Però Coralina és lúcida i tossuda, i es fixarà com a missió restaurar la bona posició de Florindo davant del seu pare i el seu patrimoni.
Així comença un teixit enredat d’estratègies, complicacions i embolics que desencadenarà fervors amorosos, pactes amb notaris, complots entre el servei i molts objectius entrecreuats en una història apassionada que convertirà el teatre en una festa.
Coralina, la serventa amorosa va ser escrita el 1752 i, juntament amb La Locandiera i Le donne gelose, constitueix el nucli principal del cicle que Goldoni va dedicar, revolucionàriament, a la serventa com a protagonista. Un bon espectacle, un teatre per gaudir, per celebrar el Dia internacional de les dones.