//Plugins sense CDN ?>
Han arribat els resultats dels anàlisis a l'os que es va trobar a l'antiga església de Cal Ros de Carme, fa un any i mig. Les dades revelen que es tractava d'una dona de vora 40 anys i que va viure a cavall entre els segles IX i X
Les excavacions de la campanya d'estiu a Carme, a l'antiga església de Cal Ros, del 2013, van significar la troballa d'una tomba fora dels murs. Un dels ossos que hi havia va ser enviat al Centro Nacional de Aceleradores de Sevilla per a la seva datació. Ara, s'han fet efectius els resultats dels anàlisis i assenyalen, després de la prova del carboni 14, que es tracta d'una dona, musculada, d'uns 40 anys i que es pot datar entre el 862 i el 992. La que ara s'anomena "Carmina", en honor al nom de la població, va ser una de les primeres pobladores de Carme. Hauria mort, per tant, durant el segle 10, quan l'actual municipi encara era "terra de ningú", que ja no estava en mans musulmanes però abans dels assentaments medievals: l'església i el primer poble.
Els darrers anys s'han produït diverses campanyes d'excavacions en aquest entorn. Els arqueocasals d'estiu, fets a l'antiga església de Cal Ros i al seu voltant, van suposar tres intervencions arqueològiques diferents. L'any 2011 es va actuar específicament a l'interior de l'església perduda; el 2012, de nou a l'església i també a la part amagada d'aquesta sota el camí i el terreny colindant. El 2013 és quan es van fer intervencions a la zona propera a la riera, lloc on es van trobar indicis dels primers assentaments medievals de Sant Martino de Chazmo, el nom que tenia la població ja a l'any 1.005, segons el Cartolari de Sant Cugat del Vallès.
En aquesta zona es trobaren restes d'habitatges medievals i també fora de murs una tomba en caixa de lloses. A aquesta troballa se li va donar importància pel fet de deduir-se en un primer moment per part d'Òscar Varas, director de l'excavació, l'arqueòloga Judit Vico i els professionals de Tríade, serveis culturals, que probablement la tomba era anterior a les primeres cases properes a l'església ja que estava fora murs. Es va catalogar com a CR1 (Cal Ros 1). Ara, els resultats de l'anàlisi, que situen a "Carmina" en el segle X, ajuden a confirmar la hipòtesi que l'església de Sant Martino de Chazmo era preromànica.