//Plugins sense CDN ?>
Antropòleg, historiador i flabioletaire, Àngel Vallverdú ha fet una aproximació a la Festa Major d'Igualada amb una sèrie de trobades amb protagonistes de la festa. El Museu de la Pell acollirà la presentació d'aquest document.
Diumenge vinent, 6 d'octubre, a les 12, al Museu de la Pell d'Igualada, el músic i historiador Àngel Vallverdú presentarà el seu treball de final de grau. El projecte porta per títol 'Igualada: festa, conflicte i discursos sobre patrimoni', sobre la conflictivitat i polèmica entorn a elements de la Festa Major d'Igualada. L'acte comptarà amb la presència del sociòleg Jordi Puig.
El treball és "una mirada antropològica per l'anàlisi de les dinàmiques que s'han desenvolupat en les festes patronals (i més enllà ) de la ciutat d'Igualada des que el 2008 es va iniciar un procés de 'recuperació' de comparses 'històriques' que hi havien participat antany així com d'actes i imatges religioses i fins i tot de les representacions mentals que hi van associades".
Segons l'autor es tracta "d'una situació conflictiva en què l'anomenat 'patrimoni cultural' és apropiat per uns i altres produint no poques tensions socials. Es tracta d'un camp, el d'Igualada, idoni per estudiar aquests processos i discursos per manifestar-se amb especial intensitat fins al punt que els mateixos agents reconeixen explícitament les tensions existents cosa que, moltes vegades en altres camps, s'intenta 'passar per alt'".