//Plugins sense CDN ?>
Després d’esmorzar sortírem de l’Hotel i abans de tornar a pujar a l’autocar Gemma Estrada ens va fer una explicació de la gran extensió del terme municipal de la població del Bruc i de la seva proximitat a les muntanyes de Montserrat. Seguidament l’autocar ens traslladà al Bruc de Dalt, on se’ns mostrà des del carrer l’edifici modernista de Can Casas, construït a principis del segle XX, i com aquesta família el va cedir al poble del Bruc, edifici en el qual actualment hi ha l’Ajuntament, la biblioteca i el Museu de la Guerra del Francès.
Continuàrem el recorregut a peu pel Bruc de Dalt, el Bruc del Mig i el Bruc de Baix i ens anava explicant els edificis més sobresortints. Destaquem la curiosa mansió de ca l’Elias, aquesta família eren els propietaris de la bòbila i en les parets, les teulades i els balcons de la seva espaiosa i monumental mansió hi destaquen els diferents, curiosos i originals productes que fabricaven. Tot seguit ens va anar mostrant cases modernistes construïdes per persones de Barcelona i d’altres indrets de Catalunya que passaven els estius en aquest poble del Bruc gaudint del seu clima tan saludable.
Passat el Bruc del Mig vàrem travessar un curiós pont que ens traslladà al Bruc de Baix on visitàrem les construccions més antigues del poble, com l’església parroquial, part de les antigues cases i muralles i el cementiri. Destaquem la torre de l'església i l’absis d’estil llombard. A l’interior d’aquesta església de Santa Maria, hi trobem una bòveda de l’antiga església romànica, on fa uns anys i en una rehabilitació hi descobriren unes pintures de finals del segle XIII. També són ben curioses les tombes del cementiri ubicat tocant a l’església.
Finalment visitàrem el Museu de la Guerra del Francès i abans d’emprendre el viatge de retorn a Igualada vàrem fer una foto de Grup en el monument del Timbaler del Bruc.
Ma Carme Mateu i Magí Puig