//Plugins sense CDN ?>
Joan Pinyol és nascut a Capellades i aquest Sant Jordi publica el seu dotzè llibre de narrativa. ‘Planeta Lluç’, un recull d’onze contes prologats per l’escriptor Joaquim Carbó
L’autor defineix el seu llibre com 'la radiografia d'un nou planeta que se suma a la galàxia de la imaginació, amb parts inventades i amb altres que es converteixen en miralls de nosaltres mateixos. La majoria dels onze contes són col·lectius, amb una àmplia gamma de personatges diferents amb preocupacions i problemes distints que miren de resoldre com poden i no sempre ho aconsegueixen. Un dels contes, ‘Vine -li va dir a contracor’ és un homenatge al meu avi i un record a les vicissituds que va patir durant la guerra que li va costar la vida'.
Per ell l'escriptor Pere Calders és el que més li agrada i el que més l'ha influït. 'Gràcies a ell i a la relació epistolar que vam compartir durant deu anys vaig entrar en el món de la narrativa i em vaig deixar seduir per les seves maneres literàries'.
Joan Pinyol compra llibres durant tot l’any, és ‘una mania deliciosa que tinc’, i confessa que té ‘curiositat de llegir la novel·la 'Tot el soroll del món' de Vicenç Llorca’. Considera que els llibres digitals se sumen a la màgia dels llibres per la via de la pantalla, però ‘mai podran suplir la seducció de girar fulls’.
On signarà?
A la plaça de Cal Font d'Igualada, a l'estand de la llibreria Aqualata de 5 a 7 de la tarda, i de 7 a 9 a la llibreria Llegim...?
LAURA VIVANCOS, ‘Contes Inquietants’. Edicions Oblicuas.
És igualadina i edita i presenta el programa Arkanum de Ràdio Nova, des de fa 6 temporades. 'Contes Inquietants' és el primer llibre que publica i ofereix un recull d’històries sobre fets inexplicables.
L’autora defineix la seva obra com una reflexió sobre la por. 'Es tracta d’un recull de relats on diferents personatges es troben en situacions límit. El llibre està molt centrat en el tema de la por i com ens hi podem enfrontar. Tots experimentem la por i aquesta té moltes facetes que es veuen reflectides en el llibre'.
Tot i ser el primer llibre que publica, no és el primer que escriu ja que ‘amb regularitat desde sempre escric relats, poesia, articles, alguna novel.la… i amb tots els meus textos hi ha una línia comna més aviat fosca, sobre la solitud, l’angoixa, allò inexplicable… són temes que tracto sovint, només canvia la forma i l’ argument'. Per ella el món dels somnis ‘és una de les meves grans inquietuds i molts dels relats que estic escrivint últimament, tenen molt a veure amb personatges que experimenten com la línia entre el somni i la realitat es va difuminant, transformant la seva vida.
No no té cap escriptor/a preferit/da, pero un dels que més li agraden és Edgar Allan Poe per que ‘les seves històries són molt intenses, crea un univers tètric molt profund i el seu estil és gairebé poètic’. Aquest Sant Jordi, però no es comprarà un llibre d'Allan Poe, sinó 'La magia del espejo' de Javier Navarrete, per que l’atrau la temàtica esotèrica.
És considera una persona molt poc tecnològica i a més a més, una fetitxista dels llibres. Assegura que no li sedueix llegir en una pantalla, pero reconeix que 'els llibres digitals tenen els seus avantatges, com ara estalviar en paper i en espai, després de tot, el que importa dels llibres és el seu contingut'.
On signarà?
Plaça del Mercat a Vilanova del Camí a les 16h, després de 18 a 19 h estarà a la parada de la llibreria Llegim? a la Plaça de Cal Font a Igualada, i finalment entre les 19’30 i les 20 h estaré a la parada de la llibreria Aquilata, també a Cal Font.
ELISENDA SORIGUERA, 'Els Amics de les Arts. Espècies per catalogar', coeditat per Cossetània i el Grup Enderrock.
Nascuda a Calaf i periodista del Grup Enderrock des de l'octubre del 2005, on ha realitzat tasques diverses. 'Els Amics de les Arts. Espècies per catalogar' és el primer volum de la col·lecció Alta Fidelitat, amb pròleg de Lluís Gendrau, i el repàs de temes, Cançó x Cançó, del periodista Roger Palà.
Elisenda Soriguera defineix el seu llibre com el procés de gestació d'un disc, en concret del darrer treball d'Els Amics de la Arts. 'El llibre recórrer el camí que va dur el grup des d'un sofà d'un pis d'estudiants del carrer Muntaner, fins al final de gira del disc Bed & Breakfast, omplint durant dues nits consecutives el Palau de la Música'. El llibre inclou un 'Cançó per cançó' escrit pel periodista Roger Palà on s'explica cadascun dels nous temes, i s'il·lustra amb un grapat de fotografies inèdites del grup.
És un llibre 'per a fans d'Els Amics, però també pot agradar a qui tingui una mínima curiositat per la seva o a qui tingui ganes d'esbrinar la feinada que ha fet un grup abans d'arribar fins a un moment tan esplèndid com el que estan vivint ells.
'Els Amics de les Arts. Espècies per catalogar' és seu primer llibre i asegura que ‘se m'ha girat feina perquè encara no he plantat cap arbre ni parit cap fill’.
No té cap escriptor preferit, però el llibre que ara mateix ocupa la seva tauleta de nit és "La col·laboradora" d'Empar Moliner. Aquest Sant Jordi, en comptes de comprar-se un llibre deixarà que ‘em sorprenguin amb un bon regal’. No serà un llibre digital per que 'no en sóc consumidora' per que a l'hora de llegir m'agrada tocar papar'. Ara bé, li agrada que es consumeixin llibres digitals per que 'el més important, és que es consumeixi cultura, independentment del format amb que es faci'.
On signarà?
Per que ens signi el seu llibre haurem d’anar fins a Barcelona: El Corte Inglés - (plaça de Catalunya), de 18 h - 19 h, Abacus - (plaça de Catalunya), de 18 h - 19 h, Casa del llibre (Passeig de Gràcia), de 19 h - 20 h, Catalònia (inici Passeig de Gràcia), de 20 h - 21 h.