TORNAR

Antoni Dalmau i les llibreries Aqualata i Llegim?: premi al Compromís Cultural d'Òmnium

cultura
Dijous, 27 agost 2015. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Antoni Dalmau, l'Aqualata i Llegim...? Llibreria. Aquests són els tres premiats per Òmnium Anoia als Premis al Compromís Cultural, que reconeixen la tasca de persones i entitats que promouen la llengua i cultura catalanes. Enguany, Òmnium Anoia ha decidit premiar Antoni Dalmau en l'apartat individual i les llibreries Aqualata i Llegim? en l'apartat col·lectiu. L'entrega dels Premis serà el 8 de setembre a les 19.30h a l'Ateneu, i comptarà amb Miquel Calçada i el petit concert de Jo Jet i Maria Ribot.

Òmnium Anoia reconeix la polifacètica tasca de Dalmau, col·laborador d'aquest mitjà, tant en l'àmbit polític com per la seva obra literària, pels seus estudis de recerca històrica i per la seva vinculació amb el teatre. 

Premi individual: Antoni Dalmau
Nascut el 1951 a Igualada, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona però ha dedicat bona part de la seva vida a la política, la història i la cultura. Òmnium Anoia ha volgut reconèixer la polifacètica tasca de Dalmau tant en l'àmbit polític com per la seva obra literària, pels seus estudis de recerca històrica i per la seva vinculació amb el teatre. Com a membre del PSC va ser regidor de l'Ajuntament d'Igualada (1979-1983 i 1987-1991), regidor de l'Ajuntament de Barcelona (1983-1987), president de la Diputació de Barcelona (1982-1987) i vicepresident del Parlament de Catalunya (1988-1995), fins que el 2013 va abandonar la militància. Autor de més de vint llibres, entre els quals set novel·les i vuit estudis històrics, ha estat president de la Fundació Teatre Lliure-Teatre Públic de Barcelona i és professor de la facultat de Ciències de la Comunicació (Blanquerna) de la Universitat Ramon Llul. També ha traduït diversos autors europeus, dirigeix la Revista d'Igualada i col·labora amb diversos mitjans de comunicació. 

Premi col·lectiu: Les llibreries Aqualata i Llegim?
En una època en que llibreries de renom com la Robafaves de Mataró o la Catalònia de Barcelona, Òmnium Anoia ha volgut premiar la tasca de les llibreries anoienques més compromeses amb la cultura. Les llibreries Aqualata i Llegim? han aconseguit resistir la crisi i s'han consolidat com un espai de promoció de la lectura i la literatura. L'entitat ha premiat no només la tasca d'aixecar diàriament la persiana d'un espai com és una llibreria sinó, sobretot, la tasca pública d'actes de presentació de llibres i de suport a iniciatives culturals.

L'acte de lliurament dels Premis al Compromís Cultural serà el dimarts 8 de setembre a les 19.30h de la tarda al Teatre Municipal de l'Ateneu i comptarà amb un parlament a càrrec de Miquel Calçada MikiMoto i una breu actuació musical de JoJet i Maria Ribot. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.