TORNAR

Antoni Maria Badia rep la Medalla d’Or de la Generalitat

El lingüista ha estat vinculat amb Igualada

cultura
Dimecres, 7 març 2012. 10:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Generalitat de Catalunya ha concedit la Medalla d’Or, el seu màxim reconeixement honorífic, al lingüista Antoni Maria Badia Margarit, vinculat amb la ciutat i pare de l’exregidor Xavier Badia.

Membre de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Badia ha rebut aquest reconeixement als seus 91 anys per ‘la seva destacada trajectòria en l’àmbit de la lingüística i la seva contribució a prestigiar, des d’una perspectiva acadèmica influent, la llengua i la cultura catalana al món’.

Antoni Maria Badia Margarit

Llicenciat en filologia romànica per la Universitat de Barcelona, va formar part en els Estudis Universitaris Catalans. El 1948 es va convertir en catedràtic de Gramàtica Històrica de la Llengua Espanyola a la UB i el 1977, de Gramàtica Històrica Catalana. Va ser réctor de la UB entre 1978 i 1986. La investigació de Badia i Margarit s’ha centrat en l’àmbit de la lingüística històrica, sobretot catalana. Entre els seus treballs destaquen Gramàtica històrica catalana, Gramática catalana, Llengua i cultura als Països Catalans, La llengua dels barcelonins, La formació de la llengua catalana, Gramàtica de la llengua catalana, Les Regles d'esquivar vocables i la 'qüestió de la llengua'

La medalla d’or de la Generalitat

Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica atorgada per la Generalitat de Catalunya amb la qual es distingeix a persones o entitats que hagin destacat per la seva feina en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic, ajudant a incrementar i difondre el patrimoni cultural de Catalunya. La Medalla d'Or és, juntament amb de la Creu de Sant Jordi i el Premi Internacional Catalunya, una de les màximes distincions concedides pel mèrit civil a Catalunya.

La medalla fou creada el 1978, durant l'impàs entre la restauració de la Generalitat després del franquisme i l'aprovació de l'Estatut de Sau de 1979.


2 Comentaris

v

vilarrubias

Igualada

8 de març 2012.08:58h

Respondre

He de dir el mateix que en Francesc. Sou per a mi un referent i un exemple: de constància, de rigor, d’exigència...dono gràcies d’haver-vos conegut, doctor Badia.

F

Francesc Ricart

Igualada

7 de març 2012.14:40h

Respondre

Moltes gràcies per la feina ingent que heu fet per la llengua i pel país. Per molts anys!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.