//Plugins sense CDN ?>
L’objectiu d’aquesta exposició és fer una reflexió, curiosa i divertida, del pas del temps i de la forma en què homes i dones d’arreu l’han organitzat amb els calendaris i almanacs. D’una banda, s’hi poden veure diversos calendaris, basats en l’oficial que va establir el papa Gregori XIII l’any 1582.
A Catalunya, sembla ser que el més popular va ser el Calendari dels Pagesos, que es va publicar per primera vegada l’any 1860. Aquest calendari tan nostrat encara avui és una referència per a molta gent perquè inclou informació pràctica per a la vida rural.
'Any nou, vida nova' també mostra exemplars del Calendari d’En Patufet editat per la revista infantil del mateix títol. Hi havia imatges, poemes i textos al·lusius a les estacions, així com contes, il·lustracions, historietes gràfiques, etc, dels col·laboradors habituals del setmanari o d'escriptors coneguts. El primer calendari va ser el de 1905 i valia un ral. S’hi pot llegir la primera col·laboració de Josep M. Folch i Torres a En Patufet, un conte titulat 'Lo nen perdut'. El segon calendari es va publicar l’any 1913 i l’edició va continuar fins al 1936.
Els calendaris i els almanacs o parenòstics són publicacions amb data de caducitat i sovint se’ls anomenava literatura de fil o de cordill perquè es penjaven amb un fil a les vidrieres de les llibreries o botigues.
'Any nou, vida nova' es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca del 13 de desembre al 7 de gener de 2012.