//Plugins sense CDN ?>
El president del centre, Paco Nevado, ha explicat que després d’arribar a la 19a edició, l’experiència és un grau i a més a més, l’entitat compta un ampli nombre de col·laboradors. Dissabte a la tarda comencen els preparatius i una quarantena de persones participen en les elaboracions culinàries.
Nevado ha destacat que aquesta és una festa familiar que reuneix amics i paisans vinguts de la comarca i també de fora, que no es veuen al llarg de l’any. Una bona part van emigrar de la comarca extremenya d’Alcàntara per venir a Catalunya i aprofiten aquesta cita anual per retrobar-se.
Diumenge, a les vuit del matí començaran els actes amb el primer tast gastronòmic a base de migas i panceta, amb vi, cafè amb llet o aiguardent. A les 10 del matí, els que arribin més tard, tindran també oportunitat de degustar un entrepà amb botifarra i cansalada. Cap a les 11 del matí faran el que se’n diu el “llenado” és a dir el farcit de xoriços típics d’Extremadura i de patatera d’Alcàntara, perquè tothom pugui veure com es feia antigament aquest farcit artesanal.
A les 12 del migdia hi hauran actuacions a càrrec dels alumnes de l’escola Artístic i cap a les 2 de la tarda, l’àpat central de la jornada: el típic “cocido extremenyo”, que consisteix en un primer plat de fideus i un segon de cigrons amb carn. Des de l’entitat han previst que unes 200 persones acabin gaudint d’aquest dinar.
La sobretaula serà amenitzada pel grup de cors i danses de l’entitat El sentir de una tierra i a les 6 està previst que s’acabi la festa.
Cal dir que també s’ha pensat en l’entreteniment de la quitxalla al llarg d’aquesta diada i de les 11 del matí a les tres de la tarda hi haurà un globus inflable per al divertiment dels més petits.