//Plugins sense CDN ?>
El principal esdeveniment audiovisual de les Comarques Centrals comença aquest dimarts al vespre. En aquesta edició es dupliquen les projeccions i es vol abastar més àmbits que mai.
El passat serà més present que mai en el Zoom '19. Aquest dimarts al vespre, a les 8, començarà el certamen igualadí que orbita al voltant del Teatre Municipal l'Ateneu, però que també comptarà amb projeccions a Barcelona. S'allargarà fins l'1 de desembre i té vuit produccions en la secció oficial de ficció. Hi ha força produccions catalanes i tenen vocació històrica. Amb temes que no queden tan lluny de la nostra actualitat (i més en unes setmanes on s'ha desenterrat un dictador, resten milers de víctimes a les cunetes i hi ha el drama dels desplaçats). La TV Movie 'Èxode' (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya (TVC) i Set Màgic Audiovisual, serà l'encarregada d'inaugurar el festival.
'Èxode' parteix e la derrota de l'exèrcit republicà a la Batalla de l'Ebre, quan la població civil republicana comença una fugida massiva cap a França. Enmig d'aquest context, la història d'amor del Guillem i la Maria, què formen part del gairebé mig milió de persones que van fugir cap a França per esquivar la repressió franquista. Pel que fa a 'La fossa', que s'inaugurarà en el festival, explica la història del David Martos, un jove del Penedès que treballa d'amagat en l'exhumació d'una fossa comuna de la Guerra Civil sense catalogar, on creu que pot estar enterrada la seva família.
En el capítol de produccions estatals, la secció oficial de ficció del Zoom Festival tindrà el drama romàntic 'Lope Enamorado' (2018), de Palamont, Golmersa i RTVE, que narra la història d'amor entre el poeta i dramaturg del Segle d'Or, Lope de Vega, i l'actriu Lucia Salcedo; així com el llargmetratge d'Ángel Haro 'Try' (2018), produïda per TVCO, una pel·lícula que parla de l'amistat a través de la Camila i el Marcos, millors amics des de la infància, que es retroben després d'un temps sense contacte.
Die Zoom
Com sempre, en l'apartat internacional, hi ha una forta presència alemanya: el thriller 'Rufmord' (2018), sobre una pornovenjança; 'Eden' (2019), un film coproduït per Atlantique Productions, Lupa Film i Port au Prince Film & Kultur Produktion, ambientat a Grècia, Alemanya i França que narra les històries de cinc personatges que lluiten per trobar el seu lloc a una Europa en crisis; o 'Seed of terrors' (2018), un thriller polític de recerca sobre el paper dels serveis secrets en la globalització del terrorisme, coproduïda per Diwafilm, Südwestrundfunk. També es podrà veure la italiana 'Compagnia del Cigno' (2019), d'Ivan Cotroneo i Monica Rametta, una sèrie produïda per Rai Fiction i Indigo Film sobre set joves músics que estudien al Conservatori Giuseppe Verdi de Milà i on a través de les seves vivències crearan llaços forts entre ells.