Aquests són els deu documents més curiosos que es poden trobar a la Biblioteca d’Igualada
Des d’un joc de cartes fins pel·lícules i obres musicals es poden trobar als arxius de l’edifici.
D'un cop d'ull
Entre els milers de documents que hi ha a la Biblioteca Central d’Igualada, aquests són els 10 més singulars segons els treballadors d'aquesta. Llibres, revistes, impresos i cd que destaquen per la seva particularitat i que es poden trobar a les diverses col·leccions.
- Un targeta d’inscripció intransferible per comprar a l’Economato Laboral Textil. Aquest i altres documents formen part d’una capsa que conté petits documents referents a les cooperatives que existien a Igualada: La Económica, La Igualadina, La Victòria, Unión de cooperadores, etc.
- Un joc de cartes antics impresos a Igualada: Naipes finos de una hoja de la fábrica Garcia Fossas.
- Diversos números de la revista il·lustrada francesa Je sais tout, que es va publicar a França entre els anys 1905 i 1939.
- El llibre Encisos d’amor, de Francis Melville, amb llaç inclòs i un munt de receptes i elixirs afrodisíacs.
- Els Qüestionaris de Zamora: és el nom amb què es coneix el volum La Comarca de l’Anoia a finals del segle XVIII: els Qüestionaris de Francisco de Zamora i altres descripcions, 1770-1797, recopilat per Josep M. Torras i Ribé . Possiblement és el llibre que ens apropa més als nostres rebesavis anoiencs, ja que retrata amb minuciositat la vida als poblets de la comarca.
- Un curs per aprendre esperanto, l’idioma internacional planificat inventat pel metge suec L. Zamenhof el 1887.
- L’àlbum il·lustrat Balena, de Ferández&González. Un pop-up infantil publicat per Kalandraka perquè els petits s’hi passin hores buscant entre tots els detalls de les il·lustracions.
- El cd dels Temple of the dog. Va ser un dels primers grups de l’escena grunge i els seus components van formar després dues de les grans bandes del moviment: Pearl Jam i Soundgarden.
- La pel.lícula Enemy, de Denis Villeneuve. Basada en la novel·la El hombre duplicado de José Saramago, presenta una posada en escena peculiar i estranya.
- L’obra musical La sala de la suprema harmonía, del compositor igualadí David Padrós, que reflecteix el seu interès per les cultures orientals.
1 Comentaris
Deixa el teu comentari
Felix
15 de gener 2017.06:54h
Tot i. Així el millor és la qualitat i calidesa del equip que ho gestiona.