//Plugins sense CDN ?>
Aquest diumenge 6 de novembre, a les 6 de la tarda, es podrà veure al Teatre Municipal l'Ateneu d'Igualada un dels grans èxits de la cartellera teatral catalana dels darrers anys: 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda', de la companyia La Calòrica. 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda' és una crítica reflexió sobre la coherència (o la incoherència) i la passivitat davant l'amenaça del canvi climàtic. Mònica López és una de les actrius "convidades" a una de les companyies joves amb més atractiu de l'escena catalana.
'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda' és un dels grans títols dels darrers anys als teatres catalans. Entre altres reconeixements, l'espectacle ha rebut el Premi Max 2022 a la millor actriu (Mònica López); el Premi de la Crítica 2021 a la millor actriu de repartiment (Mònica López); el Premi Butaca 2021 al millor text (Joan Yago) i els Premis Teatre Barcelona 20-21 al millor espectacle, millor interpretació de repartiment (Mònica López) i millor text (Joan Yago).
'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda' és una "auca ecologista" en la qual es parla de l'actitud dels humans davant d'una emergència que sembla inajornable, però que la solució de la qual es va deixant per un altre dia. Una cursa desesperada entre escales i replans, una comunitat enfrontada al terrible repte d'organitzar-se abans que l'aigua els arribi al coll. Alguna cosa fa pudor de podrit. No podem continuar negant l'evidència. Mentre nosaltres continuem aquí parlant de les nostres cabòries, la taca d'humitat s'estén, les canonades s'embussen, les parets s'esquerden... Reconèixer el problema és –ja ho diuen– el primer pas per solucionar-lo. Però estem realment disposats a fer el segon pas?
La Calòrica
Un grup d'estudiants de l'institut del Teatre van crear la Calòrica el 2010, amb l'objectiu de fer projectes propis que els entusiasmessin, compromesos i innovadors. En aquests deu anys, han creat i produït deu espectacles: 'Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I' (2010), 'L'Editto Bulgaro' (2012), la peça breu 'Ekstraordinarnyy' (2012), 'La Nau dels Bojos' (2013), 'Bluf' (2014), 'Sobre el fenomen de les feines de merda' (2015), 'El Profeta' (2016), 'Fairfly' (2017), 'Els Ocells' (2018) —que es va poder veure a Igualada— i aquest darrer 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda'. Actualment, la companyia està formada per en Xavi Francés, l'Aitor Galisteo-Rocher, l'Esther López, l'Albert Pascual, en Marc Rius, l'Israel Solà, la Júlia Truyol i en Joan Yago.
Les entrades tenen un preu de 20, 18 i 15 € i es poden adquirir per internet a la web del teatre.
A part dels descomptes habituals els joves menors de 25 anys poden adquirir l'entrada a 5 € durant aquesta setmana.