//Plugins sense CDN ?>
'El meu nom és Rachel Corrie' és una història real, dura i emotiva, que neix a partir del diari personal, les cartes i els escrits d’aquesta activista nord-americana, de 23 anys. L’any 2003 la seva història va donar la volta al món quan va morir envestida per una excavadora de l’exèrcit israelià. Corrie feia d'escut humà a Palestina, a la Franja de Gaza, en la lluita per la defensa dels drets civils. Els escrits d’aquesta jove expliquen les seves vivències a Gaza, el dia a dia amb els palestins i com sobreviu el poble en plena guerra.
Una història dura
Tot plegat barrejat amb els comentaris que ella mateixa feia a la seva parella o als seus familiars. 'Hem entrat en la seva privacitat, a través de les cartes i reflexions que ella enviava a la seva família', ha explicat l’actriu Marta Marco, qui s’ha mostrat molt contenta d’aquesta gira per terres catalanes, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Tot i això ha reconegut que és una història molt dura i reconeix que per a moltes persones pot resultar difícil entrar a un teatre per topar-se amb una història d’aquestes característiques
Rachel Corrie
Rachel Corrie era una estudiant nord-americana que pertanyia al Moviment de Solidaritat Internacional i es va oposar a la demolició sistemàtica de cases palestines de la Franja de Gaza. El 16 de març de 2003 es va col·locar davant d'una casa palestina perquè els soldats israelians no l'esfondressin i un soldat israelià la va destrossar amb la seva màquina excavadora Caterpillar D-9. Entre les últimes anotacions al seu diari hi havia aquesta: 'Vull poder ballar, tenir amics i enamorats, dibuixar historietes per als meus companys. Però abans vull que això s'acabi. El que sento és incredulitat i horror'. Quan va morir, li faltava menys d'un mes per complir 24 anys. Els seus diaris i correus electrònics van servir de base per a l'obra El meu nom és Rachel Corrie, un monòleg colpidor que ara ens arriba de la mà d'una de les actrius més carismàtiques del teatre català contemporani: Marta Marco que també n’ha fet, conjuntament amb Gerald Patrick Fannon, la versió catalana.
L'adaptació teatral dels textos de Corrie l'han duta a terme la dramaturga Katharine Viner i Alan Rickman, actor anglès de llarga carrera internacional al cinema i famós per ser posseïdor d'una veu personalíssima. L'obra es va estrenar al Royal Court Theatre de Londres l'abril de 2005 i assolí els premis de millor director i millor obra del Theatregoers' Choice Awards, en els quals compta, essencialment, l'opinió del públic. L'obra s'ha pogut veure en diferents països, amb un gran èxit, i la crítica ha destacat que, més enllà de la reivindicació i la polèmica, és un text colpidor, fet amb l'estómac i amb la intel·ligència.
L'espectacle es podrà veure al Teatre Municipal de l'Ateneu aquest diumenge, 26 de setembre, a les 19.00 h.