TORNAR

Arriba la tercera edició dels Jocs Florals dels Micropobles

El concurs literari està destinat a fer valdre el món rural i el període per a la presentació dels treballs clou el diumenge, 26 de novembre

cultura
Dilluns, 13 novembre 2023. 20:47. Redacció AnoiaDiari.

L'Associació de Micropobles ha convocat una nova edició dels Jocs Florals dels Micropobles, "un concurs literari adreçat a infants, joves i adults destinat a valorar el món rural". La temàtica genèrica de les obres, que poden estar redactades en prosa o en vers, però sempre en català, és el món rural.

Les obres, centrades en la temàtica del món rural, han de ser originals i inèdites, i en elles es pot fer esment del nom d'algun micropoble on es desenvolupi l'acció. L'objectiu de la convocatòria és reflectir la realitat dels municipis rurals que hi ha arreu del país per mitjà d'escrits que recullin i reflexionin sobre aquesta realitat a partir de les experiències (reals o imaginàries) de cada participant. L'extensió dels textos, en la modalitat de prosa, ha de ser d'un màxim de 1.200 paraules, mentre que en el cas de les poesies, és d'un màxim de 600 paraules.

El període per a la presentació dels treballs clou el diumenge, 26 de novembre (inclòs). Els tres rangs establerts al concurs, tots amb l'opció de prosa o vers, són la Categoria Infantil (fins a 12 anys), la Categoria Juvenil (de 13 a 17 anys) i la Categoria Adulta (a partir dels 18 anys). Els participants que enguany celebren els 12 o els 18 anys entraran a concursar, respectivament, a la Categoria Infantil i Juvenil. Un participant pot presentar-se a les dues modalitats, prosa i poesia, en la categoria que li correspongui.

L'organització estableix dos premis per a cadascuna de les 3 categories (Infantil, Juvenil i Adulta). El Primer Premi és una estada en un micropoble de Catalunya per conèixer-lo i on el guanyador o guanyadora podrà portar a terme activitats locals. La visita inclourà el dinar per a un màxim de 4 persones. La persona guanyadora rebrà també l'obsequi d'un lot de llibres relacionats amb el món rural català, que l'ajudaran a conèixer i a apropar-se a aquesta realitat del país. La persona guanyadora del Segon Premi rebrà l'obsequi de l'esmentat lot de llibres relacionats amb el món rural català.

Cal presentar els textos a l'adreça de correu electrònic jocsflorals@micropobles.cat. La persona participant ha d'adjuntar la seva obra en PDF i les dades personals. El títol de l'arxiu ha de ser obligatòriament el títol de l'obra. Al final de l'obra hi ha de constar el pseudònim escollit per a participar en el certamen. Les obres seran escrites amb la tipologia de lletra arial i a cos 12.

El Jurat dels Jocs Florals dels Micropobles està compost per persones relacionades els àmbits de la literatura i del món rural. En formen part Martí Gironell, periodista i escriptor; Vanesa Freixa, escriptora i activista del món rural; Glòria Tomàs, llicenciada en Filologia Catalana; Josep Maria Borés, director de la revista Celsona; Judit Flix, membre de MdP i llicenciada en Filologia Catalana.

La decisió del jurat es farà pública a les xarxes socials (Telegram, Twiter i Instagram) d'Associació de Micropobles de Catalunya. El lliurament dels premis a les persones guanyadores tindrà lloc el dissabte, 16 de desembre de 2023, en un lloc pendent de concretar.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.