//Plugins sense CDN ?>
La festa, que tindrà lloc el proper dissabte 30 d'octubre, serveix de presentació dels productes començats a crear a finals de juny, macerats durant tot l'estiu i tastats ben entrada la tardor pels vols de Tots Sants. Els actes començaran a les set de la tarda amb una xerrada de l'historiador i eurodiputat Oriol Junqueras, que aportarà la seva particular perspectiva històrica sobre les tradicions més nostrades durant aquestes dates.
A continuació, se celebrarà el 6è concurs de Ratafies casolanes de l’Anoia. Les ratafies concursants es podran entregar prèviament al Cafè Bar l’Envelat (C/Òdena 37, tardes de 19 a 22) on restaran exposades fins la data del concurs, o bé directament a l’Ateneu Igualadí el mateix 30 d’octubre. Els tres primers classificats rebran un obsequi, el primer classificat serà premiat amb un quadre dels artistes igualadins Krak’s, pintat especialment per a l’ocasió. Podeu consultar les bases del concurs al blog de la festa de la ratafia de l'Anoia.
La vetllada continuarà amb un tast de les ratafies participants i un sopar a l’Ateneu Igualadí (cal fer-ne la reserva a anoiaratafia@gmail.com o trucant al 630933213). Durant la sobretaula es podrà gaudir de l’actuació de cant improvisat a càrrec de Lo Ramon de Cervera i la Quarta Carlinada.
Festa de l'Eixarreït
El dia abans, el divendres 29 d'octubre, se celebrarà també en el marc d'aquesta diada la ja tradicional Festa de l'Eixarreït, un combinat de ratafia, te i llimona exprimida, que tindrà lloc a l’Ou com Balla a partir de la mitjanit.
Els objectius d'aquesta festa, que ja compta amb una notable tradició a la nostra comarca, són d'una banda proporcionar a les persones que han elaborat ratafia l'oportunitat de compartir els licors casolans i el seu procés d'elaboració i fer-ne un tast; i de l'altra animar tothom a participar-hi de cara a properes edicions, amb l'explicació del procés i les diverses receptes existents, ajudant a fomentar així la tradició a l'Anoia.