//Plugins sense CDN ?>
Igualada avui rep la 27a edició de l'acte de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada al Teatre Municipal Ateneu, un acte que es va crear l'any 1996 per agrupar els diferents premis existents a la ciutat.
L'acte gaudirà l'actuació de Clara Peya (Palafrugell, 1986), pianista i compositora amb orígens igualadins. A dia d'avui la pianista i compositora ha publicat 13 discos sota el seu nom, sempre amb el piano com a centre de gravetat i amb la voluntat d'utilitzar l'art com a eina de transformació social; valor pel qual va ser guardonada el 2019 amb el Premi Nacional de Cultura. La presentació de l'acte anirà càrrec de Xavi Dàvila, locutor de Ràdio Igualada.
Durant l'acte es lliuraran els premis d'Honor ciutat d'Igualada a Feliu Formosa i Torres, traductor, dramaturg i poeta, i Antònia Enrich Solà, per la seva tasca educativa en l'àmbit musical en diferents escoles de la ciutat i la seva vinculació i suport en entitats corals de la Ciutat.
L'acte de lliurament és obert al públic i s'iniciarà, tal com està anunciat, a partir de 2/4 de 12 h del migdia. Durant l'acte es donarà a conèixer el veredicte dels premis següents: el premi de Composició Musical Paquita Madriguera; el premi d'Art Digital Jaume Graells; el premi al Compromís Social i Cívic Mn. Còdol; el premi al Disseny Gràfic Gaspar Camps, que aquest any premia dues modalitats diferents: per un costat disseny industrial, i per l'altra disseny d'interiors. El premi de Fotografia Procopi Llucià; el de Poesia Joan Llacuna; el premi d'investigació Jaume Caresmar, i el Premi d'Honor Ciutat d'Igualada a la trajectòria en l'àmbit cultural.
També hi haurà un moment per al record pòstum de tres figures rellevants en l'àmbit cultural que ens han deixat el darrer any: Jesús Enrique De Pedro, periodista i locutor de Ràdio Igualada; Josep Valls i Santané, trompetista i músic, i Pere Pascual i Domènech, professor i catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona, vinculat a la Facultat d'Economia i Empresa i al CECI.
Enguany la participació ha estat d'un total de 234 participants, i com l'any anterior la participació més alta ha estat al premi de fotografia Procopi Llucià amb 112 participants, un més que l'any passat, el que representa un 48% del total de participants. Aquest increment ha estat motiva perquè el premi compta amb un nou format organitzatiu digital que es va iniciar el 2022, impulsat per l'Agrupació Fotogràfica d'Igualada, que ha projectat la participació en l'àmbit mundial amb 33 països diferents, cinc més que l'edició anterior, i un total de i 1.258 fotografies participants. El segueix en participació el Premi de Poesia que ha comptat amb 60 obres candidates, amb una lleu baixada d'onze treballs respecte al 2022. El premi d'art digital ha valorat un total de 67 obres de 37 autors. En un segon grup de premis és el Jurat que pot presentar les candidatures, tot i que està oberta la presentació lliure de candidats tant en el premi de disseny Gaspar Camps, com el premi de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol i el premi d'Honor.