TORNAR

L’auca del senyor Esteve, l’humor de Santiago Rusiñol a l’Ateneu

cultura
Dimecres, 3 abril 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

Després de l’èxit d’El llop el Teatre Municipal l’Ateneu acull la representació de L’auca del senyor Esteve, de Santiago Rusiñol, el diumenge 7 d’abril, a les 6 de la tarda. El muntatge és el fruit del programa del 3Cat “La Puntual”, dirigit per Àngel Llàcer, que reivindica i dignifica el potencial artístic i escènic del teatre amateur a Catalunya.

Hi participen actors d’arreu del país: Marga Alerm, Joan Bellostas, Carles Berbel, Eudald Feliu, Ariadna Filali, Encarna González, Joan Muntó, Jordi Rodríguez, Mar Robles, Laura Tomás i Ramon Villaret. Enric Cambray ha fet una dramatúrgia fidel al text original i Manu Guix és el compositor de la música d’una gran comèdia costumista que posa en valor l’artesania del fet teatral.  

Les entrades tenen un preu de  22, 20 i 17 € amb els seus descomptes habituals i es poden adquirir per internet a www.teatremunicipalateneu.cat. o  al Punt de difusió cultural d’Igualada (La Sala) c. Garcia Fossas, 2 -pl. de la Creu) i des d’una hora abans el mateix dia de la funció a la taquilla del teatre. Durant aquesta setmana, els joves fins a 25 anys poden comprar les entrades a 5 euros.

L’Auca del senyor Esteve és una obra modernista, en la qual es poden veure reflectits tots els valors de la societat d’aquella època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que visqué el mateix autor. El missatge de Rusiñol a propòsit de les relacions artista-societat és molt clar: el reconeixement recíproc. D’una banda, l’artista (Ramon) ha d’agrair el suport econòmic de la pròpia classe social; de l’altra, el reconeixement crític i conscient de la burgesia (senyor Esteve) d’estar mancada d’una dimensió espiritual, però també d’haver sabut crear les condicions materials per les quals pot florir l’art professionalment.

L’obra ens presenta, de manera humorística, una nissaga que funda i manté La Puntual, la botiga de vetesifils de la família.  A partir de la creació del senyor Esteve, Rusiñol construeix el mite del creador de la Barcelona i per extensió de la Catalunya modernes, tot i l’evolució que ha anat fent aquest personatge en l’imaginari col·lectiu. Amb aquest muntatge TV3 ha recuperat un altre clàssic de la literatura dramàtica catalana.  




0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.