//Plugins sense CDN ?>
L'obra transporta l’espectador a les maratons de ball que es feien durant la depressió econòmica als Estats Units. És un espectacle coral que atrapa l'espectador gràcies a una excel·lent interpretació i el ritme de la música 'swing'.
Aquest cap de setmana, després del seu pas per Barcelona on va rebre l'aplaudiment del públic i el reconeixement de la crítica, arriba a Igualada 'La pista', un muntatge coral que atrapa l’espectador gràcies a l’excel·lent interpretació dels seus nou actors i al ritme de la música 'swing'. Amb aquest espectacle, que es podrà veure al Teatre de l’Aurora, la companyia Menú Teatral va rebre el primer Premi Beca Desperta.
Amb 'La pista' es viatja als Estats Units dels anys 30 del segle passat, en plena depressió econòmica. Una època en què milions de persones busquen la manera de sobreviure en un entorn hostil i sense oportunitats. En aquest ambient de terrible misèria, les maratons de ball -tan populars a tot EEUU-, es converteixen en l’única esperança de poder tenir un lloc on dormir, alguna cosa per menjar i si hi ha sort guanyar un fantàstic premi econòmic i certa popularitat que els faci sortir d'aquesta situació. Però… a quin preu? Aquesta supervivència necessita d'una renúncia. Alguns renunciaran a la felicitat, altres a la possibilitat de família, a la seva salut, als seus principis, al seu art, fins i tot a la seva vida.
'La pista' explica la història de quatre parelles que participen en un d'aquest concursos. Cadascú vingut de llocs diferents i per motius diferents, sigui la fama, la fam o intentar assegurar un futur. Durant dies els concursants hauran de ballar sense parar, només descansant 15 minuts cada hora. Fins que
caiguin rendits. Tot, davant dels ulls dels espectadors impassibles que gaudeixen mirant els conflictes i la lluita per resistir, que ha esdevingut un espectacle.
La pista convida a reflexionar sobre on són els límits dels éssers humans: on són els límits de la resistència humana? On és el límit entre allò humà i allò inhumà? Qui posa aquests límits? Què passa quan ja no existeix aquest límit?
L'obra és un espectacle viu, emocionant, intens, amb nou actors cantant, ballant i interpretant el seus papers amb un ritme vibrant. La música –sovint
interpretada en directe- és el vehicle conductor de l'espectacle, una banda sonora que fa reviure a ritme de swing la intensitat d'aquestes maratons i que,
a la vegada, embolcalla unes excel·lents interpretacions i un gran text.
Les representacions tindran lloc divendres 18 i dissabte 19 a les 9 i diumenge 20 de març a les 7. Com és habitual, després de la funció de divendres, els espectadors podran compartir les seves opinions en una tertúlia amb els membres de la companyia. Les entrades 15 i 12 (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.