//Plugins sense CDN ?>
Per segon any, un grapat de joves d'Igualada conviuran amb un miler i mig d'altres estudiants dels Països Catalans a l'estada de 'Com sona l'ESO', aquest 2018 a Amposta. Tres dies de música i convivència que finalitzen aquest divendres amb un concert multitudinari.
Des d'aquest dimecres, 17 estudiants i dos professors de l'IES Badia i Margarit d'Igualada són al Montsià, per prendre part a la cantada 'Com sona l'ESO'. És el segon any que el centre anoienc participa en aquesta trobada que reuneix uns 1.500 joves, la majoria del País Valencià, però també de les Illes i del Principat. L'expedició igualadina va sortir aquest dimecres al matí i ja ha passat la primera jornada a Amposta, la seu d'aquest 2018. El títol de la cantada 'Com sona l'ESO' és 'Max Planck vs Medusa. Vol 4. La batalla final'. Un títol enrevessat que figura un enfrontament entre el científic alemany que va encunyar la teoria quàntica i el monstre mitològic. Judit Serra, directora de l'institut igualadí, i que ha anat al Montsià, avança que "és una història de superherois, basada en el món del còmic. És menys filosòfic que el 'Frankenstein a la platja' de l'any passat".
És infreqüent que la seu de 'Com sona l'ESO' sigui a Catalunya, en els més de 15 anys que fa que té lloc la cantada, la majoria de les edicions s'han fet al País Valencià -on va néixer la idea- i el fet que aquest 2018 sigui a Amposta és una oportunitat per a les famílies catalanes per veure-ho de primera mà. Judit Serra explica que "l'any passat unes sis famílies es van desplaçar fins Altea, aquest divendres n'hi haurà 11. El fet que sigui a Catalunya ha facilitat que s'animin molt més". Els alumnes, però, tornaran junts el dissabte al matí després d'una festa de disfresses de cloenda on es disfressaran de supermalvats.
Al 'Com sona l'ESO' "hi volen anar quasi tots els alumnes que tenim" comenta la directora i "hem seleccionat als alumnes no només que tenen millor rendiment, sinó també millor actitud. L'any passat va ser una experiència única, però a més de les emocions, tots van tenir un comportament exemplar". L'aposta per la música ha estat una constant en els tres anys de vida de l'institut, començant per l'optativa de violoncel. El primer any de vida del centre ja es va plantejar anar a la cantada, però no va ser fins l'any passat quan el B i M va participar en aquests tres dies de música, ball i convivència, en els que s'hi citen només instituts públics.
Els 17 joves igualadins que prenen part a l'estada s'han preparat a consciència. Han sacrificat les hores d'esbarjo i també d'altres moments posteriors a les classes per submergir-se en la història de Max Planck i la Medusa. Aquesta darrera setmana, els assajos han estat intensius. Hi ha molt bon record de l'any passat. "Els alumnes ho deien i jo coincideixo en això" assegura Judit Serra "és una de les millors experiències que he viscut en el món educatiu, potser la millor".
Marisol
Igualada
10 de maig 2018.14:04h
Felicitats per la iniciativa! Fa molt de goig llegir bones notícies, i si són per oferir un millor futur als notres joves tot disfrutant del present, encara millor !