//Plugins sense CDN ?>
La sala igualadina obre la seva programació regular del 2020 amb una peça de les més preuades del ballet, 'La bella dorment'. A l'escenari, una història amb tots els condiments dels clàssics, amb un món encantat de castells i boscos, malediccions i fades, i de la mà d'una companyia russa.
Una gran història que ve del fred rus en una setmana gèlida. I amb un embolcall de luxe. Això és el que ofereix el Russian Classical Ballet, la prestigiosa companyia de Moscou dirigida per la famosa ballarina Evgenyia Bespalova, torna aquest diumenge a Igualada per presentar una de les obres mestres del ballet clàssic, 'La bella dorment'. Només el petó d'un amor sincer aconseguirà desfer l'encanteri: la consagració del romanticisme.
La companyia Russian Classical Ballet va néixer amb la missió de preservar la tradició del ballet rus clàssic, el 2005. La forma un elenc de ballarins graduats a les escoles coreogràfiques més prestigioses: Moscou, Sant Petersburg, Novosibirsk i Perm que han actuat en teatres de gran renom. La companyia combina l'experiència i domini de ballarins internacionals i joves talents de la dansa clàssica. Una tècnica refinada, una destresa inusual i una expressivitat dramàtica són els elements que defineixen els seus intèrprets. Entre el seu repertori hi trobem títols com: 'El llac dels cignes', 'Giselle', 'Don Quixot', 'Carmen', 'El trencanous' o 'La bella dorment'.
El conte parteix de quan tres fades beneeixen la filla del Rei amb virtuts, però una altra fada malvada fa caure sobre ella una maledicció que diu que es punxarà un dit i morirà.
Afortunadament la tercera fada, que encara no havia regalat res a la petita, li fa l'obsequi de desfer l'encanteri, amb la qual cosa l'Aurora no morirà, sinó que es quedarà adormida durant 100 anys fins que un príncep la desperti amb un petó. La bella dorment és un gran repte per als ballarins, especialment en la interpretació del personatge principal, la princesa Aurora, que exigeix un estil acadèmic molt pur, elegant i fràgil.
El cèlebre músic Txaikovski i el llibretista Ivan Vsevolojski i el coreògraf Marius Petipa van posar en escena l'obra basada en el conte de Charles Perrault, per primera vegada, el dia 15 de gener de 1890 al Teatre Mariinski de Sant Petesburg. L'espectacle es podrá veure aquest diumenge, 19 de gener, a les 6, al Teatre Municipal l'Ateneu. Les entrades, de 35, 30 i 25 euros, es poden comprar al Punt de difusió cultural i turística d'Igualada, situat al carrer Garcia Fossas, 2. L'horari d'atenció al públic és de dimarts a dijous no festius, de 2/4 de 7 a 2/4 de 9, el dissabte, d'11 a 2 i de 6 a 9, i el diumenge, d'11 a 2 i des d'una hora abans de la funció a la taquilla del Passatge Vives. També es poden adquirir electrònicament al web www.teatremunicipalateneu.cat.