TORNAR

La Basílica de Santa Maria d’Igualada recupera la seva històrica porta lateral

A l’accés es pot contemplar una miniatura en fusta del retaule major, dels anys 40

cultura
Divendres, 21 agost 2015. 10:00. Redacció AnoiaDiari.

La porta lateral era el portal principal de Santa MariaAquest és l'aspecte del recuperat accés lateral de la Basílica de Santa Maria d'Igualada, que antigament era el portal principal del temple i del qual en són testimoni gràfic algunes imatges de finals del segle XIX. La porta lateral de Santa Maria, l'any 1904Es va tapiar a partir de la Guerra Civil, quan l’edifici va ser utilitzat com a garatge i com a mercat, i fins aquest dijous no s’ha tornat a reobrir aquesta entrada pel carrer de Santa Maria. Les tasques, que van arrencar al mes de març amb un cost aproximat de 90.000 euros, han estat finançades per la L'alcalde d'Igualada ha encapçalat la inauguracióDiputació de Barcelona. La recuperació l'ha liderat l’arquitecte Jaume Riba, i per reobrir l’accés lateral s’ha traslladat la capella dedicada a Sant Ignasi, que ocupava la part interior. L'espai s’ha transformat en un cancell, s'hi han afegit dues petites rampes i s’ha revestit la porta amb unes planxes de ferro, decorades manualment i tractades amb àcid, que llueixen la inscripció “Sancta Maria”.

El retaule en miniatura dels anys 40, recuperat i restauratEn aquest nou accés es pot contemplar també una miniatura en fusta del retaule major, elaborada als anys ’40 del segle passat i que es va trobar en un taller de Manresa; es va restaurar durant els darrers quatre anys. L’obertura del nou accés soluciona també la necessitat d’obrir una segona porta per a adaptar-se a la normativa de seguretat. L’acte d’inauguració, aquest dijous, va comptar amb representants de l'Ajuntament i del bisbat de Vic. La Basílica de Santa Maria d'Igualada és un edifici de notables dimensions, construït en el decurs del segle XVII al centre històric de la ciutat. L'església està declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.


7 Comentaris

L

Lluisa

23 d'agost 2015.18:24h

Respondre

l’Església no paga IBI ni aporta res a l’estat i, a sobre, li paguem les seves despesses!
vergonya!

E

Eduard

23 d'agost 2015.20:33h

Càritas ?

A

Anna

23 d'agost 2015.14:05h

Respondre

Alguns no entenen la ironia (de baix nivell, per cert) dels il·luminats criticadors sense feina.

P

Pau Llacuna i Ortínez

Igualada

22 d'agost 2015.15:40h

Respondre

D’acord Joan, m’apunto, está molt ben resolt. La basílica Santa Maria és un dels edificis emblemàtics de la ciutat per la seva història i la seva importància artística. No podem caure en... Llegir més un parany populista per no fer bé les coses. Les bones realizaciones ens dignifiquen. Felicitats al Rector i també a l’equip de l’arquitecte, molt especialment per l’acabat técnic i artístic de la porta metàlica.

A

Agustí

igualada

23 d'agost 2015.12:10h

Suposo que deu ser un comentari irònic no? això és un nyap molt car.

J

Joan Giner ITV "gineret el gris"

Igualada

22 d'agost 2015.11:06h

Respondre

Molt ben resolt! Felicitats al rector i a l’arquitecte.

E

Eduard

Igualada

22 d'agost 2015.10:19h

Respondre

Aquesta despesa (uns quinze milions de les antigues pessetes, pagats amb diners públics) és una immoralitat en uns temps de greus dificultats de subsistència en nombroses famílies- Per a mi, un... Llegir més motiu més d’indignació, que recordaré sempre mai més quan passi per el carrer de Santa Maria.

L’excusa de que “l’obertura del nou accés soluciona també la necessitat d’obrir una segona porta per a adaptar-se a la normativa de seguretat”, no em serveix. Es podria haver solucionat (ja fa molts anys) sense una solució tant “luxosa” , més eficient des de el punt de vista d’evacuació i seguretat (ubicació, accessibilitat), segurament molt menys ostentosa i costosa .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.