TORNAR

La Biblioteca d'Igualada va deixar en préstec més de 105.000 documents l'any passat

L’equipament frega els 700 usuaris diaris

cultura
Dimecres, 10 febrer 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Memòria del 2015 de la Biblioteca Central d'Igualada aboca que es van deixar en préstec més de 105.000 documents. La xifra és lleugerament inferior als 110.000 de l'any anterior.

La Biblioteca Central d'Igualada atén una mitjana de 100 usuaris per hora, o sigui 623 persones al dia, i deixa en préstec una mitjana de 364 documents diaris. Així es desprèn de la Memòria del 2015, que recull els principals resultats d'aquest equipament cultural. En total, l'any passat 180.070 persones van utilitzar els diversos serveis que ofereix la Biblioteca, com el préstec de tot tipus de documents, la consulta a sala, les activitats a l'entorn del foment de la lectura i l'accés a les TIC. De tots aquests usuaris, els que més utilitzen el servei de préstec són els infants i la gent gran. L'any passat es van prestar un total de 105.214 documents, que suposa una mitjana de 364 préstecs diaris.

Els contes per a menuts, una de les activitats que tenen lloc a la BibliotecaLa major part dels documents prestats van ser llibres de tota mena: des de llibres de coneixements o novel·les fins a contes per als més petits de casa. Així, els usuaris que disposen del carnet de la Biblioteca es van endur en préstec 73.000 llibres (16.214 dels quals eren novel·les), però també 18.352 dvd i 6.029 revistes. El servei de préstec és un dels puntals de la Biblioteca, al costat d'altres igualment importants com la formació d'usuaris petits i grans (a través de les visites guiades i personalitzades), el foment de la lectura, l'organització d'activitats culturals, el suport a les escoles, i la promoció de les noves tecnologies. En aquest sentit, el 2015, 34.475 usuaris van utilitzar els serveis d'internet, ofimàtica i Wi-Fi de la Biblioteca i també es va estrenar la nova pàgina web (www.bibliotecaigualada.cat), on es pot trobar part de la col·lecció local digitalitzada.

Actualment, el fons documental de la Biblioteca arriba als 137.000 documents, als quals cal sumar tots els títols de l'eBiblio, el servei gratuït de préstec de llibres electrònics que es va estrenar a mitjan 2015. Aquest fons va creixent amb l'adquisició mensual de novetats en tots els àmbits, que es difonen a la 'Guia de novetats'. Precisament aquest mes de febrer la guia estrena un nou format unitari que inclou: novel·les, narrativa juvenil, coneixements, música, cinema i documents infantils. Aquesta guia es pot consultar en línia a la pàgina web, descarregar en pdf i consultar en paper a la mateixa Biblioteca. La Biblioteca Central d'Igualada forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona i és cap de zona de les biblioteques de la comarca. Actualment a l'Anoia funcionen les biblioteques del Bruc, Capellades, Masquefa, Piera, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí i el Bibliobús Montserrat, que porta la lectura a diversos pobles de la comarca. Fer-se el carnet és totalment gratuït i és vàlid a totes les biblioteques públiques de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.