TORNAR

La Biblioteca d'Igualada rebrà quatre dècades d'història del còmic amb Manel Ferrer

L’il·lustrador ha estat a revistes com ’El Papus’ o ’El Jueves’

cultura
Dimecres, 30 maig 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Igualada rebrà d'aquí a una setmana a un dibuixant singular, Manel Ferrer. Una ploma que des de principis dels 70 ha passat per diverses revistes satíriques i que ha fet carrera també a revistes infantils.

Manel Ferrer Estany, dibuixant, guionista i humorista, serà el convidat d'honor d'una nova trobada del Club del còmic de la Biblioteca igualadina, que tindrà lloc el dimecres 6 de juny, a les 7 de la tarda. Una trobada oberta a tothom, en especial als que hagin seguit les historietes d'aquest il·lustrador que ha deixat el seu llegat de bon humor i sàtira a revistes com 'El Jueves', 'Cavall Fort' i 'El Papus'. Ell va ser, per exemple, el creador de la sèrie Manolo e Irene, que va publicar a 'El Papus' als anys setanta.

Amb aquests personatges, Ferrer retratava la gent de trenta i quaranta anys reprimida, que descobria la sexualitat amb l'arribada de la democràcia. De fet, amb l'excusa de l'humor i el sexe, Manel Ferrer va fer una radiografia molt coherent de la societat espanyola d'aquells anys. Aquesta sèrie el va fer molt popular i als anys 80 la va prosseguir en un altre setmanari satíric, 'El Jueves', alhora que treballava també per altres revistes com 'El cuervo' i 'La puta mili', ja als anys 90.

En la seva trajectòria artística, Manel Ferrer va utilitzar un centenar de pseudònims i es va fer un lloc d'honor en el gènere del que es coneix com a còmic d'adults. Com a il·lustrador infantil també va destacar en els suplements d''El Tebeo' del Periódico i 'Minimundo'. Amb aquest col·loqui el Club del còmic de la Biblioteca acaba les trobades, que es reprendran després de l'estiu amb noves propostes. Aquest curs 2017-2018 s'han comentat els còmics 'Pyongyang', de GuyDelisle; 'La Gigantesca barba que era el mal', d'Stephen Collins; 'El escultor', d'ScottMcCloud; 'El azul es un color cálido', de Julie Maroh; i 'Yoasesino', d'Antonio Altarriba iKeko.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.