TORNAR

La Biblioteca posa la lectura mes fàcil als alumnes del Milà i Fontanals

Mitjançant les trobades del ”Fem-ho fàcil” que tenen el format d’un Club de lectura

cultura
Dissabte, 2 desembre 2017. 19:06. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Promoure el plaer de la la lectura entre els joves, a través de materials de lectura diferents als habituals, és l'objectiu de les trobades "Fem-ho fàcil", impulsades des de la Biblioteca Central d'Igualada i adreçades als alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de l’Institut Milà i Fontanals.

Aquestes lectures "diferents a les habituals", com ara llegir àlbums il·lustrats muts, sense paraules, com «Emigrantes» de Shaun Tan; jugar amb els versos i les rimes o representar teatralment contes, són l’excusa per comentar i reflexionar sobre temes d’actualitat com els conflictes, els emigrants o l’autoestima. La iniciativa també serveix per donar a conèixer i apropar a aquests joves els serveis bibliotecaris –presencials i virtuals- i, en particular, l’Espai Jove.

L'Eva M. Sabaté i Daniel Rio són els coordinadors d'aquestes trobades, que tenen el format d’un Club de lectura on, a partir de les dinàmiques de grup, es parla sobre diversos temes d'interès per als joves. Per exemple, a la trobada d’aquest passat mes de novembre s’ha tractat el tema dels conflictes a partir de a lectura de Nahid, la meva germana afganesa, d’Anna Tortajada. Per aquest mes de desembre hi ha prevista una sessió per comentar Emigrantes, un reeixit àlbum il·lustrat de Shaun Tan que es llegeix a partir de les imatges. L’eròtica del poder serà l'eix temàtic de la trobada del mes de gener, i es farà a partir de l’adaptació en lectura fàcil de El llibre de les bèsties, de Ramon Llull. El mes de febrer, els joves participaran en un taller especial de BiblioLab, «Improvisacions mòbils». Es tracta d’una sessió de creació cinematogràfica on els participants han d’escollir un petit text literari i filmar un pla seqüència que traslladi a imatges allò que els suggereix. Per al mes de març hi ha previst fer un taller de poesia i explorar la fantasia a partir del llibre Un puente hacia Terabithia de Katerina Paterson i a l’abril un nou club amb «El delegat», d'Ignasi Garcia Barba. Com en anys anteriors a finals de curs es farà una trobada al Milà i Fontanals a tall de cloenda, on es fan recomanacions de lectures per a l’estiu i es repartirà un punt de llibre  amb les lectures que s’han fet durant l’any.

Bones pràctiques

Aquesta iniciativa va guanyar, fa dos anys, un Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil que convocava l’Associació Lectura Fàcil de Catalunya amb l’objectiu de premiar iniciatives de diferents àmbits que utilitzen materials de Lectura Fàcil (LF) per promoure la lectura, la inclusió social i la democràcia  informativa. Aquest és el tercer curs escolar que la Biblioteca i l’IES Milà i Fontanals treballen plegats amb el «Fem-ho fàcil».

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.