//Plugins sense CDN ?>
La guia de lectura inclou un centenar de títols que es poden trobar a les biblioteques que l’han elaborat: Biblioteca El Safareig de Capellades, Biblioteca Central d’Igualada, Biblioteca de Masquefa, Biblioteca de Piera, Biblioteca de Santa Margarida de Montbui, Biblioteca Verge de Montserrat del Bruc, Biblioteca de Vilanova del Camí, i el Bibliobús Montserrat. Aventures, misteri, contes, fantasia, còmics, poemes... Qualsevol llibre és bo perquè l’infant s’endinsi en el món de la lectura i adquireixi un hàbit que el convertirà en un gran lector. I això ho saben, els escriptors de casa nostra, que han pensat en els més petits a l’hora de deixar volar la seva imaginació.
La guia recull els llibres per franges d’edat i per gèneres literaris. D’entre els llibres per als lectors més petitons destaquen els signats per Pia Vilarrubias, com Endevina qui ha arribat!, i Pilar Lladó i El drac xerrac. Els infants d’entre 6 a 8 anys poden gaudir de les aventures de Kònik l’esquimal, creades per Xavier Botet i il·lustrades per Marcial, o de les trifulgues de La Tona, la Tina i jo, de Maria Enrich. Els nens d’entre 8 a 12 anys poden triar entre diverses propostes com les Aventures d’anar i tornar d’Anna Vila, El mar de la tranquil·litat de Josep Sampere o Dorotea i la joia gegantina, de Joan Pinyol. Les lectures per als joves també són ben variades. Així, d’entre aquestes novel·les destaca Dents de lleó, que han escrit a vuit mans Laura Aldabó, Adriana Bacardit, Arlet Mollà i Mònica Xifré, i els misteris de Josep Sampere amb El dimoni de la tarda o El pou darrera la porta.
Finalment, pel que fa a altres gèneres literaris com la història i les biografies, la guia dóna a conèixer llibres pensats especialment per als lectors més petits. És el cas de Pels camins de la història d’Igualada, d’Antoni Dalmau, la Història de Piera en còmic, Històries del Vilar del Met, de Xavier Bermúdez o les diferents versions i adaptacions de la llegenda d’ El timbaler del Bruc, entre molts d’altres.