TORNAR

Calaf consagra el Concert de Sant Jordi a la professora Teresa Escolà

Un sentit homenatge en vida a la popular professora de música

cultura
Dissabte, 29 abril 2017. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'homenatjada ha ofert al llarg de dècades els seus coneixements, desinteressadament, a diferents entitats de la vila. L Coral Ressons ha promogut aquest reconeixement en el qual hi ha participat diferents músics que van iniciar la seva carrera musical amb aquesta pedagoga de la música.

La Diada de Sant Jordi va ser especialment emotiva al Casal de Calaf. A més del ja tradicional concert "Calaf canta Sant Jordi", organitzat per la Coral Ressons, hi va haver un apartat per una persones estretament compromesa amb l'ensenyament de la música. El concert va servir també per retre homenatge a la trajectòria de Teresa Escolà que va rebre, emocionada, aquest reconeixement.

Escolà, professora de música, ha dedicat tota la seva vida a aquesta disciplina i ha encomanat la seva passió a molts nens, joves i adults acompanyant-los en el seu aprenentatge i creixement com a músics. Actualment és la pianista de la Coral Ressons, però durant la seva dilatada vida ha col·laborat de manera desinteressada amb moltes entitats de la vila com són els pastorets, les caramelles, els ballets, la parròquia i diferents corals. Va estar el capdavant de la Coral Gebrada i va ser la fundadora i directora de la Coral Infantil i Juvenil Santa Calamanda.

La Coral Ressons, amb Teresa Escolà al pianoJosep Maria Planell, president de la Coral Ressons, en el discurs de cloenda del concert, va recordar com Teresa Escolà sempre ha estat al costat dels Pastorets de Calaf, primer al Centre Catòlic i després al Casal de Calaf, acompanyant l'escena amb la seva música. Més endavant, als anys 90, va ser la directora de la coral dels Pastorets de Calaf durant els set anys que hi va haver música en directe juntament amb la Cobla de Bellpuig. D'aquí en va néixer la llavor per crear l'actual Coral Ressons amb una trajectòria que ja supera la dècada de vida.

La proposta cultural va comptar amb la participació de la pròpia coral, la coral Dríade de Terrassa i la col·laboració especial de músics, solistes i corals provinents de l'escola de Teresa Escolà. La Coral Ressons va donar el tret de sortida a l'acte interpretant la "Sardana dels Prats de Rei" i "El Cant de la Senyera". Seguidament, la pròpia Teresa Escolà, al piano, juntament amb dues netes al saxo i al cello, va voler dedicar al públic la peça "What a wonderdul world", de Louis Amstrong.

En aquesta primera part també hi van participar els germans Roger i Núria Planell, la soprano Marina Torra i el pianista Isaac Fonoll, tots ells antics alumnes de l'homenatjada. Abans de cloure la primera part, la filla de Teresa Escola, la mezzosoprano Assumpta Cribillers, va interpretar una cançó de Federic Monpou i una altra de Puccini. La segona part es va reprendre amb els Amics d'Ucraïna i amb l'emotiva interpretació de "Paraules d'amor" feta per Jaume Fonoll. Andreu Muxí va demostrar el seu talent tocant el piano i Dríade grup vocal, la coral de Terrassa convidada en aquest concert van interpretar les darrers cançons abans del cant comú entre totes les corals participants al concert, un dels moments més àlgids de tot el concert. Un cant final al qual s'hi van sumar, per sorpresa de Teresa Escola i de tot el públic, una vintena de cantaires que entre els anys 80 i 90 havien format part de la Coral Juvenil Santa Calamanda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.