TORNAR

Calaf inventaria 144 elements en el seu Mapa de Patrimoni Cultural

Una eina que es pot actualitzar constantment

cultura
Dimarts, 31 maig 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Calaf ha rebut de  la Diputació el seu mapa local del patrimoni cultural.  El 70% dels elements que conté el mapa corresponen a patrimoni immoble com edificis o conjunts arquitectònics.

La Sala Felip de Calaf va acollir la presentació del Mapa de Patrimoni Cultural i Natural de la població, que es pot consultar on-line. L'obertura de l'acte va anar a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Calaf, Jordi Fitó, que va fer cinc cèntims de com s'havia elaborat aquest mapa. El tècnic de la Diputació de l'Oficina de Patrimoni Cultural, Pedro Barbado, va explicar què és el mapa, com funciona, les utilitats que ofereix i com s'hi pot accedir. Seguidament va ser el torn del tècnic de l’empresa In[Situ], Jordi Seró, que ha elaborat el treball. Durant la seva exposició va detallar el treball de camp i la recerca d'informació, que ha consistit a enumerar els elements patrimonials més importants de Calaf. El resultat, una eina que conté 144 fitxes.

Jordi Fitó, dret, en la presentació del documentEl 70% dels elements que conté el mapa corresponen a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil). La resta de l'inventari inclou un 19% de patrimoni moble (col·leccions, objectes i elements urbans); un 4%, documental (fons documentals i d'imatges); un 6%, immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals); i un 1%, natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest inventari pot ser actualitzat en qualsevol moment. Per tant, si es creu convenient introduir un altre element es pot fer la proposta a l'Ajuntament de Calaf que la traslladarà a la Diputació de Barcelona per tal que valori si és o no convenient. En aquest sentit, durant la presentació, els assistents a l'acte ja van proposar alguns elements nous que es podrien incloure en el mapa i que ara s'estudiarà si cal o no introduir-los.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.