//Plugins sense CDN ?>
Com assenyala l'autor en els cartells explicatius que acompanyen les imatges, 'els camins marquen la trajectòria dels pobles. I en aquest cas d'una manera especial: d'aquella petita 'vila nova' que hi havia al peu 'del camí' fins al municipi actual, la importància de la ubicació en aquest punt estratègic ha estat sempre clau per al seu desenvolupament (econòmic, social i cultural): al costat del camí reial que unia Barcelona amb Lleida i que després també va ser la via principal cap a l'Aragó'. Afegeix, en aquest sentit, que 'a banda de la vessant estrictament funcional com a via de comunicació, els camins també solen ser sempre font de coneixement, un punt d'intercanvi d'idees, un espai de trobada, d'enriquiment'. Parlant encara dels camins que donen títol a la mostra, recorda que 'han estat presents a la toponímia de Vilanova ja des d'un origen, des dels primers temps (la primera vegada que apareix citat el nom de Vilanova del Camí és en un document del segle XIV, concretament l'any 1324)'.
Vilanova està agermanada des de l'any 1992 amb Calcinaia; i a banda d'aquest municipi de la regió italiana de la Toscana, l'any 2003 també es va agermanar amb la població francesa d'Amilly.
Les fotografies s'exposen al vestíbul del Centre Can Papasseit des d'aquest dilluns dia 2 i fins al divendres dia 13 setembre; coincideix, per tant, amb la Festa Major de Vilanova del Camí, en el transcurs de la qual el municipi rep la ja habitual visita de delegacions d'aquestes ciutats agermanades.