//Plugins sense CDN ?>
'El Cant de la Sibil·la', una de les peces que ressonava a les catedrals fa uns segles, s'ha rescatat perquè s'interpreti als nostres dies, amb un format i músics de luxe. L'associació FESTHI tornarà a enramar l'altar de l'església de Santa Maria amb les neules ornamentals.
El dimecres vinent, 23 de desembre, la basílica de Santa Maria d'Igualada acollirà el concert d''El Cant de la Sibil·la'. Serà a les 7 de la tarda, a càrrec del Cor Francesc Valls de la catedral de Barcelona, sota la direcció de Pere Lluís Biosca, i amb interpretacions de Mariona Llobera (Sibil·la) i Jonatan Carbó (orgue). 'El Cant de la Sibil·la' és una solemne representació, amb la figura de la protagonista i la seva veu fràgil, dalt de la trona, proclamant amb l'espasa els esdeveniments terribles que han d'acompanyar la fi dels temps.
Aquesta profecia sobre la fi del món és un dels fenòmens més singulars de la tradició religiosa i musical de l'Edat Mitjana. Es va interpretar fins a la darreria del segle XVI a les catedrals de tota la Corona d'Aragó fins que el Concili de Trento (1545-1563) i que el Cor Francesc Valls, de la Catedral de Barcelona, va recuperar. S'ha reconstituït la litúrgia i vestuari del segle XVI, i s'utilitza la partitura original del s. XV. Per a la ocasió, Glòria Tous exposarà el ‘Què no sabem de les neules' i la seva relació amb el Cant de la Sibil·la.
És un concert organitzat pel Departament de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, l'Arxiu Històric Comarcal i la Parròquia de Santa Maria d'Igualada. El preu de l'entrada és de 10 euros, amb els descomptes habituals per a jubilats, estudiants, etc. Cal adquirir les localitats a www.tiquetsigualada.cat. No es vendran a l'entrada de l'església abans del concert perquè cal accedir-hi amb seient preassignat amb antelació, a causa de la pandèmia de Covid-19.