TORNAR
PUBLICITAT

Capellades obre un mes intens d'excavacions a la cinglera del Capelló

La campanya a l’Abric Romaní s’enceta aquest any el 6 d’agost, de nou sota la direcció d’Eudald Carbonell

cultura
Dimarts, 23 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les properes setmanes, Capellades serà de nou un dels centres de l'activitat arqueològica de Catalunya, amb una doble campanya d'excavacions, a l'Abric de la Consagració i a l'Abric Romaní. En aquest darrer cas, els treballs es remunten a nivells d'ocupació de fa 60.000 anys.

PUBLICITAT

Des d'aquest dilluns 22 de juliol i fins al 16 d'agost, hi haurà sis persones treballant en una nova campanya d'excavació al jaciment de l'Abric de la Consagració. Ara com ara en aquest enclavament s'hi ha pogut trobar eines lítiques i restes òssies dels animals caçats. Aquest material data del moment de pas del Paleolític mitjà cap al superior. La campanya d'enguany es preveu com una continuació del treball iniciat durant la darrera edició.

Els treballs a l'Abric de la ConsagracióPel que fa a l'Abric Romaní, els treballs d'excavació arqueològica d'aquest any començaran el dimarts 6 d'agost i es faran fins al dimarts 27 d'agost. Enguany hi participaran una quarantena d'arqueòlegs de diferents parts del món que començaran preparant el nivell i traient el sediment estèril per, a la part final de la campanya, obrir la part més fèrtil del nivell d'excavació. 

En el cas de l'Abric Romaní, els treballs d'excavació arqueològica es poden visitar de manera lliure -excepte els dies 10, 17 i 24- els matins d'11 a 1 i les tardes de 5 a 7. Aquesta serà ja l'edició número 37 de les campanyes d'excavació a l'Abric Romaní de Capellades, dirigides pels doctors de l'IPHES, Eudald Carbonell, Palmira Saladié i Gema Chacón. Al llarg dels anys s'hi han trobat moltíssimes restes arqueològiques, destacant les llars i diferents eines de fusta que, per les condicions de l'espai, es conserven en negatiu i aporten molta informació sobre l'època. Actualment els registres tenen uns 60.000 anys.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.