//Plugins sense CDN ?>
Aquest projecte ha estat dirigit per la Doctora en història de l’Art Raquel Lacuesta, cap de la Secció Tècnica d’Investigació, Catalogació i Difusió del Servei del Patrimoni Aqruitectònic Local de la Diputació de Barcelona, i ha comptat amb un equip molt variat de professionals: Imma Vilamala, historiadora del Servei, els arquitectes Andreu Bosch i Lluís Cuspinera, el doctor en història Miquel Gutiérrez i l’ambientòloga Gemma Sabatés. També hi ha col·laborat el tècnic de patrimoni arqueològic de l’Ajuntament, Raül Bartrolí i les historiadores capelladines Joana Campoy i Marisa Soler.
Un projecte necessari
Tal i com va destacar el regidor d’Urbanisme, Marcel·lí Martorell, en l’acte de presentació d’aquest inventari, 'ara ja tenim aquest element que ens recull tot el que hi ha a Capellades. A partir d’aquí, ho passarem al Ple de l’Ajuntament per començar la tasca de protecció proposada, després de conèixer totes les al·legacions que es presentin. Era un projecte que ens feia molta falta perquè el darrer que hi havia a l’Ajuntament era de l’any 1.986'.
Aquest inventari està recopilat en 4 volums. En el primer es recull la memòria del treball i l’estudi del paisatge. En el segon i tercer les fitxes arquitectòniques i en el quart un llistat indexat d’elements d’inventari i plànols. El principal objectiu d’aquest inventari és definir el patrimoni històric, arquitectònic i ambiental de Capellades per establir les mesures per a la seva conservació, recuperació i millora'. Els quatre volums es poden consultar des d'ara a l'Ajuntament de Capellades.
una llicenciada en art
30 d'octubre 2010.09:27h
A veure si els igualadins mirem tambè als pobles que ens envolten i que fan les coses ben fetes. Felicitats a tots els de Capellades