TORNAR

Capellades recupera les cançons que es cantaven als antics molins paperers

Amb un projecte impulsat des del Museu Molí paperer de Capellades

cultura
Dissabte, 11 agost 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest diumenge 12 d'agost es presentarà, a Capellades, la culminació d'un treball de recerca, impulsat pel Museu Molí Paperer de Capellades, amb l'objectiu de recuperar les cançons que es cantaven als antics molins paperers de l'entorn.

Com expliquen des del Museu Molí Paperer de Capellades, "Ara farà dos anys ens vam proposar d'iniciar un projecte d'anys d'investigació sobre les cançons que es cantaven als antics molins paperers, el museu juntament amb un equip multidisciplinari encapçalat per l'antropòleg capelladí Jordi Castellví i Girbau ha pogut recollir més de trenta cançons que són un testimoni únic de la societat que vivia i treballava als antics molins paperers, en el llibre "Cantar i fer paper" coeditat per Eumo, el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya i el Museu Molí Paperer de Capellades".

Jordi Castellví assenyala que "les antigues cançons de feina i de festa ens dibuixen un paisatge d'una societat desapareguda que tenia en la poètica elements per a la reflexió del món social, dels conflictes, de les categories socials, de les diferències i les desigualtats. Per això, les cançons en els molins paperers trenquen el silenci dels patrimonis industrials que contemplem fins ara en les seves restes tecnològiques fredes i mudes i ens permeten veure'ls i comprendre'ls en la dimensió del sentiment".

Gemma Humet

El llibre "Cantar i fer paper" de Jordi Castellví i Girbau serà presentat diumenge, a les 7 de la tarda, a la Sala d'actes del Museu Molí Paperer de Capellades.

A les 10 de la nit, a la Piscina Blava de Capellades, en un acte coorganitzat amb la Fàbrica de Lied, es presentarà l'espectacle "Cantar i fer paper", amb Gemma Humet, veu; Jaumet Bernadet, actor i Eduard Iniesta, guitarra. L'entrada és gratuïta.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.